annonse

annonse

Skal innta sentrene med sykkelsimulator

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Norske Activetainment har utviklet sykkelen ebove B\01 over flere år. Nå står produksjon og distribusjon for døren. I første omgang er målet er å erstatte «kjedelige» ergometersykler.

– Vi har ikke sett noen som har de samme mulighetene som ebove. Under årets Fibo-messe så vi et par andre, enklere versjoner. Noen aktører har bra programvare, men rimelig stasjonære sykler. Andre har sykler som tilter, men ikke i alle retninger som vår sykkel, fastslår markedsansvarlig Annabel Darby i Activetainment.

Som å sykle i det fri

Selskapet har over år utviklet sykkelsimulatoren ebove til å bli et treningsapparat som simulerer sykkelopplevelsen i rimelig realistiske former. En testsykling med sti på skjermen medfører tilt opp og ned, og man må bruke sideveis vektfordeling, gir og brems på lik linje med den reelle turen ute i det fri. Sykkelen tilter i alle retninger. Bonusen er at man slipper å stupe i bakken ved feil, og gjørme fra topp til tå.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Sykkelens avanserte programvare har også innebygd multiplayer slik at man kan sykle mot eller med hverandre uavhengig av lokasjon, man kan delta i en Tour de France-etappe eller sykle en av de mange andre mulighetene. Sykkelen har integrert skjerm, men kan også kobles til større skjerm eller projektor – eller virtual reality-briller.

Se video av en sykkeltur her!

– Vår sykkel er nok på topp fem-listen over ting du kan koble VR-briller til. Vi har prøvd det, og det var en sprø opplevelse. Det er nok kanskje litt for tidlig for treningsmarkedet, men det kommer, forteller Darby.

 Vil erstatte ergometersyklene

ebove B\01 er siste prototype før sykkelen settes i produksjon hos selskapets Taiwanske produksjonspartner. Målet er å ha sykkelen på markedet i løpet av seks til ni måneder. I Norge har Activetainment en distribusjonsavtale med Sportsmaster, og de jobber med partnere i Danmark, Australia og Sør-Øst Asia. Selskapet har kontorplasser i lokalene til Nordic Innovation House i Palo Alto som de benytter når de er til stede i USA.

Annabel Darby og Jan-Arild B. Svello i Activetainment.
Annabel Darby og Jan-Arild B. Svello i Activetainment.

– Vårt fokus er å gå internasjonalt med en gang. Nå har vi et tidsvindu og må agere, fastslår sjef for forretningsutvikling Jan- Arild B. Svello.

Målet i første omgang er å erstatte de stasjonære ergometersyklene, men ser også på å lage et spinningkonsept rundt ebove.

– Mange sentre har stasjonære ergometersykler og de blir ikke brukt mye. Det er inngangspunktet vårt. Ved å erstatte disse gir man brukerne på senteret helt nye opplevelser på sykkelen, i stedet for en kjedelig oppvarmingsrunde, sier Svello.

Klare salgsmål

Allerede nå har det kommet inn hundrevis av kjøpshenvendelser fra hele verden, ifølge markedsansvarlig Darby.

Kundene er både private kunder, treningssentre og bedrifter. Internasjonalt er første milepæl å runde 500 ordre, og deretter doble hvert år.

Markedet er både treningssentre, bedrifter, hoteller og høyende privatmarkedet. Svello forteller at de i Norge jobber med Sportsmaster for å se på løsninger for bedrifter, ved å skape en sosial treningsaktivitet på arbeidsplassen i stedet for å subsidiere tradisjonell trening.

Prisen på en ebove B\01 vil ligge mellom 7 – 8 000 dollar, alt inkludert. Programvaren vil oppdateres jevnlig for å holde underholdningsaspektet varmt.

Utvikler andre produkter

Sykkelen er første produkt fra Activetainment, men selskapet har klare planer for utvikling av andre produkter.

– All aktivitet som kan simuleres kan i prinsippet bruke vår teknologi. Vi ser at tredemøller har litt simulering opp og ned, og vi ser et stort potensial med romaskiner hvor man kan trene på teknikk. Videre kan man tenke seg skimaskiner og snowboard. Målet vårt er å gjøre innendørstrening mer morsomt ved å kombinere trening og spill, sier Svello.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]