annonse

annonse

Skal selge finsk utendørsutstyr i Norge

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Evig optimistiske treningsgründer Thor Ivar Hornnes har tatt på seg rollen som salgssjef for finske Omnigym i Norge. Nå skal det selges utendørsapparater med vektmagasin, tilpasset nordiske forhold.

Utendørstrening i alle former fikk et oppsving i vår under koronanedstengingen. Utendørstrening i apparater med egen kroppsvekt er kanskje mest kjent via Tufteparkene, men også Treningspark1 har vært på banen i noen år.

Også tradisjonelle utstyrsleverandører leverer rigger for bruk ute.

Nå skal den finske produsenten Omnigym inn på det norske markedet, med utendørs treningsapparater med vektmagasin.

Ren tilfeldighet

Rent tilfeldig kom Thor Ivar Hornnes over den finske produsenten, og landet en eksklusiv distribusjonsavtale på kort tid.

– Det var kun tilfeldigheter. Jeg og min forretningspartner Cornelis Verkerk var på en liten Vetslandsturne for å kikke litt og få litt inspirasjon. Vi besøkte blant annet to sentereiere som hadde utegym, og en av dem spurte om jeg hadde hørt om Omnigym.

– Det hadde jeg ikke. Googlet selskapet og tok kontakt. Det var for ca. fire måneder siden, og her er vi…, sier Hornnes.

Han og Verkerk har startet selskapet Omnigym Norge AS som skal forhandle produktene. Hornnes har tatt rollen som salgssjef.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Vil gjerne kopiere Finland

– Hva er ambisjonene med Omnigym i Norge?

– Det er å få til det samme som de har gjort i Finland. De hadde riktignok en heldig start ved at de ble spurt av Helsinki kommune om å lage utendørsparker av god «David-kvalitet» (David er en finsk utstyrsprodusent, red.anm.). Det er fire år siden, og nå er det over 100 treningsparker bare i Helsinki, forteller Hornnes.

Thor-Ivar Hornnes (foto: Privat)

Finske Omnigym er til stede i alt 14 land, blant annet Tyskland, Frankrike, Spania, Sverige og Danmark.

Ifølge Hornnes er kundegruppen stor: Offentlige parker, idrettsklubber, hoteller, treningssentre, feriesteder/campingplasser, boligområder, bedrifter, samt offentlige enheter som politi og forsvaret.

– Hvilke segmenter har du mest tro på i Norge?

– Offentlige parker har vi veldig tro på, og idrettsklubber – i tillegg til boligområder. Det er flere aktører som synes det er spennende med et slikt tilbud når man bygger ut et boligområde.

Basert på vektmagasin

– Hva vil en typisk utepark koste?

– Den vil koste mellom 500 – 600 000 kroner, pluss eventuelt grunnarbeid, sier Hornnes – og legger til at folk i treningsbransjen vet at det koster flere millioner kroner å stable på beina et tradisjonelt treningssenter.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Til forskjell fra for eksempel Tufteparkene satser Omnigym på vektmagasin, slik at brukerne kan tilpasse treningsvekten etter sin egen fysiske form.

Ifølge Hornnes betyr det lavterskel, da vektarm kan stilles i nøytral posisjon med null vekt.

– Apparatene passer også den typiske treningssenterkunden da de er gjenkjennelige og løftebanen er tilsvarende innendørsapparater, sier Hornnes.

– Hva med service? Uteapparater med bevegelige deler i et røft land som Norge?

– Vi har sett på en del parker som ligger i Finland, og der praktiserer man et enkelt vedlikehold; med tre måneders frekvens er det til sammen tre små-servicer i året hvor man kikker over, og en årlig service der man tar av vektmagasinet og foretar eventuell etterstramming. Det er det hele, for det er få bevegelige deler.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]