annonse

annonse

Skal vinne kundene tilbake

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Kråkerøy Trening åpner i lokalene Sats Elixia flyttet ut av. Store teknologiinvesteringer skal få kundene tilbake på det som skal bli Fredrikstads råeste treningssenter.

Kråkerøy Trening viderefører tradisjonen med treningssenter ved Gamle Ankerløkken verft. I november i fjor kastet Sats Elixia kortene på Kråkerøy, og sitter tilbake med et senter i Dikeveien.

En av de to nye eierne, Per Gjerløw, forteller at det har vært treningssenter i lokalene siden midten på nittitallet: Oppstarten Glommen Treningssenter ble til Sats. Deretter overtok Spenst som i sin tur solgte til Elixia i 2008. Nå har Kråkerøy Trening overtatt stafettpinnen. Det nye senteret eies 50/50 av Per Gjerløw og Siv Nilsrud.

– Jeg kjenner lokalet helt fra første gang det ble etablert treningssenter her, da trente jeg her selv. Jeg og Siv brenner for senteret, så da leieavtalen til Sats Elixia gikk ut kastet vi oss inn i kampen, sier Gjerløw.

Sats Elixia stengte dørene 30. november. Gjerløw forteller at han fikk mange telefoner fra folk som trente på senteret, og det var mye aktivitet på Facebook.

– Vi vet vi kan drive dette videre på en god måte. Senteret har en god atmosfære og flotte lokaler. Og i nedslagsfeltet Kråkerøy og Hvaler er det veldig få som velger å kjøre over brua for å trene.

Full teknologi-pakke

Tid var en kritisk faktor. Gjerløw påpeker at det er viktig å unngå et for langt avbrudd. Sats Elixia ville naturligvis ha med seg kundene til sitt gjenværende senter i Dikeveien, og Spenst var tidlig ute med å tilby de samme kundene gratis trening i en måned, da det på sensommeren ble kjent at Sats Elixia skulle stenge på Kråkerøy.

– Vi fikk adgang til lokalene 16. desember. Da «gunnet vi på» og klarte å åpne saltrening den 4. januar. Sykkelsalen åpnet 18. januar, og hele senteret åpnes lørdag 30. januar, forteller Gjerløw.

Den nye eieren brenner for teknologi i treningen og har gått for utstyr fra Technogym og full teknologiintegrasjon med Mywellnes Cloud.

– Det er det beste av det beste. Dessuten har vi de helt nye syklene fra Technogym som ble verdenslansert for et par uker siden; Watt-sykler som kommuniserer med «clouden», sier Gjerløw.

Han mener Kråkerøy Trening blir det råeste senteret i Fredrikstad, selv om det ikke er størst.

Store investeringer

Gjerløw beregner å måtte bruke et års tid på å se sorte tall i regnskapet.

– Det er vanskelig å si hvor lang tid det tar å få alle medlemmene tilbake, og det er mange investeringer som skal nedbetales. Men vi tipper over på plussiden i 2017.

Totalt er det investert ca. 10 millioner kroner i det nye senteret, inkludert leasing med nedbetaling av utstyret. Begge de to eierne har gått inn med det Gjerløw beskriver som «en god del egenkapital».

Hvordan jobber dere for å få tilbake medlemmene?

– Vi jobber mye med sosiale medier og i tillegg kommer det ut en DM med avisene i forbindelse med åpningen. Og vi har tilbudt gratis trening i januar. Vi har fått mye positiv omtale, og lagt ut mye om hva vi kjøper av utstyr og hvor vi er i prosessen. Jeg føler at vi skaper såpass mye blest om senteret at vi vil få tilbake en anstendig medlemsmasse i løpet av en måneds tid.

Gjerløw skal ha det administrative ansvaret på senteret, men ikke jobbe der fulltid. I tillegg til å være nyslått treningssenter-eier er han salgsdirektør i Schneider Electric Norge. Men han har vært tett på bransjen og jobbet som instruktør i mange år.

– Dette er min bi-jobb. Jeg har ansatt en ung siviløkonom som min høyre hånd og controller. Siv Nilsrud skal ha det faglige ansvaret, mens jeg skal ha en litt mer tilbaketrukket rolle når vi nå snart går fra prosjektfasen til drift.

Men likevel ingen fritidsproblemer?

– Nei, nå har vi stått på døgnet rundt, men fremover blir det ikke fritidsproblemer. Jeg kommer til å være her både kvelder og helger, fastslår Gjerløw.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]