annonse

annonse

Skreddersydd storstue i Horten

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Musikken dunker, belysningen er dempet, og en engasjert trener oppfordrer deltakerne på timen til å pushe enda litt hardere. – Her føler alle seg velkommen og ingen skremmes bort, forteller hovedtrener Truls-Petter Green Strøm.

Focus Norway i Horten er påfallende likt en kombinasjon mellom et CrossFit-senter og Barrys Bootcamp idet man kommer inn. På en TV-skjerm ved inngangen står det hvordan man som medlem skal kle seg her inne: Anstendig, med t-skjorte for gutta og minimum singlet for jentene.

– Bar overkropp er på ingen måte inkluderende, samme hvor varmt det blir når man trener, mener Truls-Petter som synes det å kle seg er et tegn på respekt og viktig for å unngå grupperinger.

Aldri halvveis

Når vi er på besøk er det en knapp måned siden åpning av Focus som er en utvidelse av Trimhuset Horten. Det allerede et imponerende senter, som blant annet har egen SPA-avdeling.

Focus har tatt over kjellerlokalet fra en verktøybutikk, som eier og gründer Espen Halvorsen og Truls-Petter Green Strøm selv har funnet nye lokaler til.

– Jeg var her dag og natt de siste seks ukene før åpning. Og jeg har vært her dag og natt siden. Dette har vært drømmeprosjektet mitt i så mange år, forteller Green Strøm.

Trimhuset-gjengen er ikke kjent for å gjøre noe halvveis, og Focus er så absolutt ikke noe unntak. Fargetemaet er umulig å ta feil av: Vektstengene er svarte og grønne. Logoen er skåret ut i metall flere steder, og den er også trykket på trebokser, løfteplattform og i det svarte gummigulvet.

atas Pro Elite-stang i eget Focus-design. Den har kulelager og rullelager for maksimal spinn og holdbarhet ved hardt bruk. Grønnfargen er spesiallaget cerakote-farge med logo på skaft og endcaps – alt etter kundens kravspekk. Helt unik, rett og slett! (Foto. ata treningsutstyr)

Lyskasterne i taket kan gi fra seg hele regnbuen, men står nå i grønn modus. Halvparten av deltakerne på timen er ikledd t-skjorte med F på ryggen.

– Vi har kjøpt alt utstyret fra ata treningsutstyr, og vi kunne ikke vært mer fornøyde. Servicen gjør kjøpsopplevelsen til noe helt spesielt, og så er utstyret helt fantastisk. Robin Payman, Soroush og Mille fra ata har vært her og fulgt oss opp etter åpningen og vært en utrolig god ambassadør for ata, forteller hovedtreneren.

Spesialdesignet

Såkalt custom made utstyr, som Focus har valgt blant annet i sin rigg, box jumps og vektstenger, krever en egen produksjon for det spesifikke utstyret. Ata har tidligere gjort tilsvarende for blant andre Nocco og Barebells og høstet svært gode tilbakemeldinger.

Spesialdesignede bokser til å hoppe på blir stadig mer populært. Focus har valgt robuste, stabile bokser i tre fra ata treningsutstyr. (Foto: ata treningsutstyr)

– Ja, responsen har vært helt utrolig positiv, men med tanke på det norske markedet, så er det ikke så rart. Vi er helt enkelt villige til å betale mer for å få det vi leverer 100 %. Jeg nyter minst like mye som kundene når utstyret matcher veggene og det ser gjennomført ut – for oss i ata er disse prosjektene helt rå å få være med på! sier Robin.

Vet hva de kommer til

Svette smil, high fives og funksjonell trening. Utøverne på Focus denne kvelden har først gjennomført 20 minutter med løping, sykling og roing, før de skal over på en variert styrke- og ferdighetsdel. Deltagerne spenner bredt i alder, men innsatsen er den samme.

– Vi har omtrent 80 medlemmer mellom 17 og 65 år. Programmeringen er den samme over seks uker, med forskjellig tema og fokus hver dag. I dag er det duo-dag, som betyr at de jobber sammen i par, forklarer Truls-Petter.

 

Truls Petter Green-Strøm har realisert drømmen (Foto: Elise Andreassen)

– De nye medlemmene går nå gjennom en introduksjonsperiode som senere tar dem til nye faser med mer avanserte øvelser, men vi beholder det folk gir oss gode tilbakemeldinger på for å ikke endre for mye. Men vi legger til mer avanserte øvelser som gjør at vi kan gi alle den treningen de er ute etter uansett nivå.

– Det er viktig for oss å ikke segmentere medlemmene i forskjellige grupper, da tar vi bort det den følelsen rundt team og samhold. Her hjelper vi hverandre og alle timene kan justeres så alle får maks utbytte. Alle får tildelt en coach som de har som en kontaktperson som man kan kjøpe PT timer av for å spesifisere eller jobbe tettere inn mot et bestemt mål, teknikk eller skade.

Dette skal gi motivasjon hele året, og de mange coachene har ansvar for å følge opp hver sin gruppe av medlemmer slik at alle føler seg ivaretatt på et langt mer personlig plan enn det som er vanlig i et kommersielt treningssenter.

I dunkel belysning kjøres harde økter hos Focus Horten. (Foto: Elise Andreassen)

– Drama og negativitet blir igjen ved døra når du kommer. Vi driver ikke med sånt her inne, forteller den engasjerte gründeren som har reist land og strand de siste fem årene for å utvikle sitt eget konsept.

Focus går en spennende fremtid i møte, og på planen står blant andre ulike kursholdere fra anerkjente miljøer i treningsverdenen, blant andre Leif Gladstad, Soroush Jozani og Matilde Garnes som begge er tilknyttet ata treningsutstyr.

– Det er viktig å hente inn fagfolk med erfaring fra varierte miljøer for å ufarliggjøre områder som gymnastikk og vektløfting som er helt nytt for mange av våre medlemmer, sier Green Strøm.

Vil du vite hva ata kan gjøre for deg og ditt senter? Send dem en uforpliktende e-post! 

#theataexperience signaliserer en totalopplevelse av service, toppkvalitetsprodukter og tett oppfølging. Som kunde hos ata skal man føle seg som en del av noe samtidig som ens egne interesser er ivaretatt på beste måte for å lykkes. (Foto: ata treningsutstyr)
ata har alt du trenger til din trening, se nettbutikken her!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]