annonse

annonse

SKY Fitness: Himmelferd uten voksesmerter

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SKY Fitness er Norges hurtigst voksende treningssenterkjede. Fra 2013 til i år har SKY økt fra ett til 28 sentre. I 2019 kan det bli 10 nye.

Det er ikke bare på SKY Fitness´ treningssentre at tempoet er høyt. Organisasjonen sentralt har initiert og ledet en imponerende vekst av antall sentre, og daglig leder av SKY Fitness-kjeden, Erlend By Rise, ser ingen grunn til å stoppe nå.

– Vi åpnet vårt første senter i Bodø i 2013. Etterhvert utvidet vi med avdelinger i Skien, Fauske og Årdal. I 2015 åpnet vi i Tromsø, og i 2016 og 2017 fikk vi en markant vekst som har resultert i 28 sentre fordelt over hele Norge.

– Over nyttår åpner vi et nytt senter i Tvedestrand, og i høst åpnet vi i Rissa, Fredrikstad, Fyllingsdalen, Tinnheia og på Voss. Vi har åpnet endel sentre i løpet av de siste to årene, sier Rise, som tilføyer at dette har gått helt fint.

– Åpning av nye sentre er etterhvert blitt en vane, og vi er også heldige med å få mange dyktige franchisetakere, som gjør åpningen og alt det praktiske som skal til, mye lettere, forteller Rise.

Alt går rundt

Når vi antyder at dette kan gå i retning av samlebåndsentre, korrigerer Rise:

– Det gjøres individuelle tilpasninger fra senter til senter, litt ut i fra konkurransesituasjonen og hvor mange mennesker som sogner til senteret. Men vi prøver å ha noe felles design og utstyr som går igjen på alle senterne. Når man går inn døren, skal man vite at man er på et SKY Fitness senter.

– Vi satser forøvrig på nye, lyse, fine lokaler med høykvalitetsutstyr. Vi kjøper inn det samme dyre utstyret som fullsortimentkjedene.

– Er konkurransen skarp i lavprismarkedet?

– Jeg mener at all konkurranse er god konkurranse, men det er ikke på så mange av våre lokasjoner hvor man også finner vår største lavpriskonkurrent. For de tilfellene blir det en konkurrent på linje med alle andre konkurrenter.

– Vi jobber for å gjøre vårt produkt best mulig, og når vi har klart det, er vi fornøyd. Vi har klart konkurransen godt og vi hevder oss bra i markedet. Per i dag har vi ingen avdelinger som ikke går rundt.

Kortene tett til brystet

– Hvor mange er medlemmer hos SKY Fitness?

– Alle bransjer har noen tall som man verner om. Vi velger ikke å gå offentlig ut med hvor mange medlemmer vi har. Men jeg kan si så mye at vi har bra med medlemmer, antall sentre tatt i betraktning.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Rise er med på å åpne sentre ganske så ofte. Interessen er som regel stor, og ekstra gøy er det også med gjevt besøk.

– Interessen for et nytt senter begynner på nettet og i sosiale medier, og på «premieredagen» i Rissa stod hundre mennesker utenfor og ventet på at dørene skulle åpne. Attpåtil kom varaordføreren og holdt tale. Det var kjempeartig.

Penger å tjene i Oslo

SKY Fitness er godt spredt over hele landet, men i Oslo har kjeden foreløpig vært fraværende.

– Det er høy kvadratmeterpris i hovedstaden, men finner vi et godt lokale til en god pris, dukker vi nok opp der også. Oslo er en by hvor vi helt sikkert kan tjene penger.

– Forøvrig tror jeg vi vil klare å gjøre det bra på de fleste steder i Norge. Men vi må åpne nye sentre i et tempo som vi er komfortable med. Det skal derfor godt gjøres å dekke absolutt hele landet i løpet av noen år.

Daglig leder Erlend By Rise i SKY Fitness (Foto: SKY Fitness)

SKY Fitness kjører et konsept, som tydeligvis appellerer til mange.

– Medlemmene våre er en miks av alle aldergrupper, fra 16-åringer til seniorer. Det eldste medlemmet vårt er 89 år, og alle trives og fungerer med samme konsept. Veldig mange medlemmer som aldri har trent før, velger også SKY Fitness.

– Vi ønsker å ha en lav terskel slik at de fleste tør å oppsøke senterne. Vi gir derfor også en tett oppfølging i starten, hvor nykommeren får en veiledningstime med personlig trener og et treningsprogram for å komme i gang på riktig måte. Det er ikke nok bare å ønske nye velkommen og si «lykke til».

Åpner 10 i året

– Hva er det det viktigste å gi medlemmene?

Vi vil at medlemmene hos oss skal komme inn og oppleve at; «du verden, får jeg alt dette for den prisen?». Nytt utstyr av toppkvalitet og rene lokaler må til, slik føler medlemmene at de får en verdi for pengene sine.

– Vi har serviceavtaler for utstyret på alle våre sentre. Servicefirmaet er innom hver sjette måned og tar en grundig gjennomgang på alt.

Per i dag har SKY Fitness 28 sentre. Innen utgangen av 2019 er Rise rimelig sikker på at vi vil se endel flere.

– Vi åpner ca. 10 avdelinger i året, og så er det vel bare å legge sammen… Vi har ikke noe bestemt konkret mål for hvor mange vi skal åpne, men ser vi en god mulighet og en dyktig franchisetaker som har et bra lokale til å huse et treningssenter, så er vi med på den.

– Det er ikke umulig at vi om ett år har nærmere 40 sentre, fastslår Rise.

Mange tar kontakt

– Er det lett å få tak i franchisetakere?

Det er veldig mange som tar kontakt med oss med ønske om å bli en del av SKY Fitness. Vi har knyttet til oss mange flinke folk. Når en virksomhet vokser blir den både kjent og attraktiv, og vi har opplevd en økende pågang.

– Men det er viktig å komme riktig i mål. Man må ha gode lokaler, godt lokalisert, sier Rise og legger til at treningsbakgrunn for driverne, ikke er et must.

– Men franchisetakerne må være positive og hardtarbeidende og ha et mål. I etableringsfasen får de også hjelp fra organisasjonen sentralt. Åpningen av et senter er grundig forberedt, blant annet med markedsføring og salg av medlemskap i forkant. Senterne har et solid medlemsgrunnlag fra første dag. Da er også utstyret på plass, tett opp til hundre prosent, fastslår Rise.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]