annonse

annonse

Slår et slag for folkehelsa med gratis utetrening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

INSPIRIA science center har i samarbeid med Fitness Brands etablert et moderne utendørs treningsapparat med opptil 14 forskjellige øvelser i INSPIRIAs aktivitetspark.

Treningsapparatet kan alle få glede av, til alle døgnets tider året rundt.

– Vi er utrolig glade for å utvide vårt tilbud her på Grålum, sier helsekoordinator på INSPIRIA, Lise Lavoll Borgen-Johansen i en pressemelding.

– Sykkelparken er en stor suksess og med det nye utetreningsområdet kan besøkende og ansatte på Grålum løpe eller sykle til INSPIRIA og få effektiv styrketrening.

Det nye utetreningsapparatet Synrgy BlueSky dekker et område mot E6 på ca. 100 kvm. Gummimatter sørger for trygt underlag og det hele er solid festet i støpt betongsåle. Apparatet har innebygde instruksjoner og er selvforklarende, eller man kan scanne QR-kode for å se hvordan øvelsen utføres, ifølge medlingen.

Fitness Brands har sponset selve treningsapparatet, mens INSPIRIA har sørget for fundament og gummimatter.

Supplement til annen aktivitet

– Flere etterspør effektive utetreningsløsninger som supplement til annen aktivitet, sier markedssjef Ida Perez i Fitness Brands.

– Vi ønsker å bidra til hvordan hverdagsaktivitet og trening kan bidra til bedre folkehelse, legger hun til.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Trenden er at folk trener stadig mer både innendørs og utendørs. Synrgy BlueSky er modulbasert, som gjør at løsningen tilpasses etter behov og plass.  Øvelsene er funksjonell trening, det vil si at man bruker egen kroppsvekt, som gjør at man selv bestemmer om det blir lett eller tungt.

– Vi er opptatt av lavterskel-tilbud for alle målgrupper. Barn, ungdom, voksne – her kan alle uansett form ha en gøyal økt sammen, eller på egen hånd, fortsetter Perez.

Må stadig gi nye muligheter

Av de 10 regionale vitensentrene i Norge, er INSPIRIA det vitensenteret som satser mest på helse. Senteret har et løpende oppdrag for Østfold Fylkeskommune og Sarpsborg kommune med å bidra til bedret folkehelse, særlig blant barn og unge.

Hvert år er over 5.000 barn og ungdommer igjennom ett av senterets mange helseprogrammer, fra det å lære om kroppen for de yngste til psykisk helse for de eldste.

– Folkehelse kan en ikke jobbe for mye med. Vi må stadig gi både barn og unge nye muligheter for å fremme egen helse på en morsom og givende måte. Dette utetreningsapparatet er et flott bidrag til et stadig mer omfattende helsetilbud på INSPIRIA, sier Borgen-Johansen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]