annonse

annonse

Slutter som konsernsjef i SATS Group etter rekordresultat

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Olav Thorstad velger å gå av som konsernsjef i SATS Group etter ti år i selskapet.

SATS Group eies av Altor Fund III og TryghedsGruppen. I Olav Thorstads periode som konsernsjef har selskapet gått gjennom en stor turnaround som har resultert i kraftig vekst, blant annet som følge av fusjonen mellom SATS og ELIXIA, og fremstår i dag som et meget lønnsomt og robust selskap, ifølge en pressemelding.

Arbeidet med å finne Thorstads etterfølger er i prosess og Thorstad vil fortsette i selskapet i en tid fremover for å sikre kontinuitet, samtidig som han vil bidra på prosjekter hos andre av Altors porteføljeselskaper.

– Etter mer enn ti år i bransjen, de fleste som konsernsjef i SATS Group, har jeg nå vurdert det som riktig å gi meg.  Mandatet jeg har hatt de siste fire årene har jeg levert på nå; SATSELIXIA er fusjonert, synergier er hentet ut, driften er effektiv og til tross for et marked preget av knallhard konkurranse, vokser vi på alle områder. Det gir en kjørefart på over en halv milliard i EBITDA, sier Olav Thorstad, avtroppende konsernsjef i SATS Group.

Sterke resultater

SATS Group leverte et EBITDA på 465 mill. kroner i 2017, en økning på 33 prosent sammenlignet med 2016. Driftsinntektene endte på 3,25 mrd. kroner i 2017, en vekst på 4 prosent mot fjoråret.

Den positive utviklingen har fortsatt inn i 2018. SATS Group har, etter sommerens kjøp av Fitness DK, ca. 240 treningssenter i Norden og mer enn 660 000 medlemmer.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Olav har gjort en fantastisk jobb for selskapet. Han ledet SATS Group både gjennom den krevende fusjonen mellom SATS og ELIXIA i Norden og andre omfattende endringsprosesser. Selskapet er nå ikke bare Nordens ledende aktør i treningsbransjen, men leverer solid vekst, og har en strømlinjeformet drift, sier Hugo Maurstad, styreleder i SATS Group og partner i Altor Equity Partners.

– På vegne av eierne vil jeg takke Olav for de svært gode resultatene han har levert og for den enorme innsatsen som ligger bak disse resultatene. Vi har hatt en tett dialog med Olav om hans ønske om å forlate selskapet, og har samarbeidet om å definere ny profil for fremtidens SATS-leder.

– Kombinert med at Olav har sagt seg villig til å overlappe overgangen for å sikre kontinuitet, er jeg trygg på at det blir en bra løsning for selskapet, fortsetter han.

Ikke motivert for veien videre

– Det har vært en utrolig morsom reise og jeg er veldig stolt at vi har skapt et premium-produkt med sterk veksttakt og meget bra lønnsomhet.  Det er unikt på tvers av bransjer i dagens marked og sier mye om de fantastiske menneskene som jobber i SATS, sier Olav Thorstad.

– Selskapet går nå inn i en ny fase, med ytterligere internasjonal ekspansjon og en børsnotering i horisonten. Denne fasen trenger en leder som motiveres nok av disse utfordringene til å se seg selv mange år i denne rollen, og der er ikke jeg nå.  Derfor er det riktig at jeg takker av her, sier Thorstad.

Utover å sikre en god overlapp med ny leder, har Olav Thorstad blitt forespurt om å bidra i prosesser hos noen av Altors porteføljeselskaper.

– Det ser jeg frem til, samtidig som jeg da vil arbeide med mer konkrete planer for fremtiden, sier Thorstad.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]