annonse

annonse

Smart, inspirerende og enkelt med Coach By Color i sykkelsalen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Delta på sykkeltimer på Oslofjord Fitness Convention 9.-11.november!

Av Frank Rizzo

En av de største innovasjonene i spinningsalen har vært innføring av målekonsoller. I mange år har sykkelentusiaster, syklet uten å få noen tilbakemelding om hvordan de faktisk trente time etter time (unntatt hvis de tok med seg egen hjertefrekvens måler).

I dag er det flere sykler på markedet som viser watt, kadence, avstand og fart. I dag kan syklisten se resultatene av sin egen innsats.

Team ICG/Indoor Cycling Group tilbyr dette gjennom Coach By Color og en innovativ og funksjonell sykkel som passer for alle fra nybegynner til elite. Sykkelens pedagogiske funksjoner kan tilpasses brukerens ambisjonsnivå.

For den som driver treningssenteret handler det om å ha timer på timeplanen som fenger forskjellige aldersgrupper med forskjellige behov slik at investeringen i den nye sykkelsalen gir fulle timer.

Viktige nøkkelfaktorer

Team ICG har vært en innovatør i sykkelbransjen i snart 30 år. ICG har lykkes i sin målsetting med å utvikle et sykkelkonsept som gir senteret valgmuligheter i å spisse timene mot forskjellige målgrupper samtidig som det er enkelt å bruke og forstå.

Kompetanse og utdannelse er viktige nøkkelfaktorer i ICGs fremgangsmåte. Fokus på kontinuerlig utvikling og opplæring av sykkelansvarlige og sykkelinstruktørene. Utdanningsprogrammet som ICG tilbyr baserer seg på et solid fundament der du som instruktør kan bygge på din kompetanse med kurs i alt fra wattbasert trening til virtuell trening.

.

Coach By Color® leverer sanntids og fargekodet til deg som sitter på sykkelsetet. Coach By Color® har fem fargede treningssoner: hvit, blå, grønn, gul og rød. Universelle fargerkoder som alle forstår uansett watt eller ikke.

Disse sonene kan kobles til din funksjonelle watt terskel (FTP) og hjertefrekvens. FTP representerer arbeidsbelastningen der du som bruker ikke kan opprettholde langvarig trening uten å produsere for mye melkesyre. Når du kjenner til din FTP blir de 5 farge sonene tilpasset til din FTP. Desto høyre FTP, desto sterkere er du på sykkelen.

Digitalisering gir muligheter

Innendørssykling har alltid vært en populær treningsform og den nye digitaliseringen vil gi økt interesse. I tillegg kommer digitaliseringen til å gi instruktøren mulighet for å trene medlemmer på en mer individuell måte, som er mer effektivt og samtidig bidrar til en kul gruppedynamikk i klassene som kjøres.

Digitalisering øker med andre ord målgruppene og vil nå mer enn «de gale og ekstreme sykkel entusiastene». Vi i Norden har en holdning der vi er litt redd for å investere i de nye mulighetene som digitale innovasjoner gir oss, og derfor er andre treningsformer som kjøres i gruppe har passert sykling i popularitet.

Ja, det kan være litt skummelt å prøve nye ting men det er akkurat det som skaper utvikling og motivasjon hos medlemmer, og ikke minst instruktører som ønsker å gi sine kunder motivasjon og en unik treningsopplevelse.

Nye målgrupper

Innbydende design og nøyaktig måling kombinert med en smart og visuelt tiltalende programvare vil skape nye sykkelopplevelser. ICG har enorm vekst på verdensbasis og i land som Tyskland ser vi at disse nye opplevelsene tiltrekker nye, yngre aldersgrupper til treningssentrene.

Frank Rizzo

I dag er gjennomsnittsalderen for syklister som trener i gruppe mellom 35-40 år. Nå ser vi en trend der operatørene tiltrekker seg yngre mennesker. Med Coach By Color® blir det enkelt for deltakerne å forstå opplegget og instruktører trenger ikke gå inn i kompliserte tekniske detaljer. De kan fokusere på å trene kunden på ulike intensitetsnivåer med henvisning til de forskjellige fargene som Coach By Color® tilbyr.

Dette gjør det også mulig for deltakerne med forskjellig fysisk status å trene sammen på sine egne individuelle nivåer og målsettinger – Smart, tiltrekkende og enkelt med Coach By Color og Indoor Cycling Group.

Om Frank Rizzo:

Jeg er utdannet fysioterapeut med en Bachelor i idrettsmedisin og er en av 25 Master Trenere i Team ICG, noe som betyr at jeg er ansvarlig for trening og utdanning i Norge og Sverige.

Med en fartstid som instruktør, leder og trener i snart 20 år, er jeg stolt over å være Master Trainer for Team ICG og Fitness Brands for å utvikle sykling som treningsform rustet for å møte fremtiden.

Bli med på timer sykkeltimer på Oslofjord Fitness Convention, jeg skal ha timer fredag 9. til søndag 11.november.
Se programmet her!

Vil du vite mer? https://www.fitnessbrands.com/om/kontakt-oss/

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]