annonse

annonse

Smart støtte til fysisk aktivitet for kreftrammede

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Stiftelsen Aktiv mot Kreft får 80.000 kroner av treningskjeden Stamina, uten at treningskjeden har gjort noe annet enn å bytte strømleverandør.

Programleder for 71 Grader Nord og tidligere verdensmester i slalåm, Tom Stiansen, har de siste fem årene vært ambassadør for Kraft til Idretten. Et konsept hvor en liten del av strømregningen din overføres til et valgfritt idrettslag.

Med 42 treningssentre rundt i Norge blir en liten del av strømregninga ganske mye. For stiftelsen Aktiv mot Kreft, som også er organisert som et idrettslag, betyr Stamina Trenings bidrag 80.000 kroner i året, ifølge en pressemelding.

Tom Stiansen har også valgt å tre inn som ambassadør for Aktiv mot kreft.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Det var en naturlig ting for meg å takke ja til å være ambassadør for, i tillegg til Kraft til Idretten. Jeg har levd såpass lenge at jeg har fått det tett inn på livet, og ser hvor bredt og hvor urettferdig det rammer, forteller Tom Stiansen.

Perfekt konsept

I Stamina Trening mener de konseptet kler selskapets verdier perfekt.

– Å betale for strømmen med hjertet og hjernen samtidig er helt fantastisk, sier HR-direktør Hilde A. Sandvoll i Stamina Trening.

– For oss passer konseptet perfekt og vi ønsker å støtte opp under dette viktige arbeidet. Det å bli alvorlig syk handler om mye, usikkerhet og redsel, det å ta innover seg hva som er skjedd og kontrollere egen frykt for hvordan sykdommen kan utvikle seg, sier Sandvoll.

– Betyr enormt mye

Aktiv mot kreft er en privat stiftelse etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Den største utgiftsposten for Aktiv mot Kreft er såkalte «Pusterom».

Stiftelsens mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. Derfor er det etablert treningsrom, eller «Pusterom», på kreftsykehus i Norge. Forskning viser at fysisk aktivitet kan være positivt for de aller fleste kreftpasienter – både under og etter behandling.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Daglig leder Helle Aanesen i Aktiv mot kreft er jublende glad for pengene.

– Dette er det største bedriftsbidraget vi får og det betyr enormt mye for å bygge opp flere og bedre Pusterom på norske sykehus, forteller hun.

Hun håper at flere bedrifter lar seg inspirere.

– Dette er jo en måte det er mulig å bidra, uten at man egentlig gjør noe annet enn å bytte strømleverandør, sier hun.

Les mer om Aktiv mot kreft her.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]