annonse

annonse

Solgte huset for å starte «folkehelsesenter»

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Du er rimelig dedikert når du selger huset og flytter i campingvogn for å få kapital til å starte treningssenter. Det gjorde 59 år gamle Magni Reidun Langrusten.

Langrusten ble så fascinert etter å ha besøkt et Feelgood-senter at hun valgte å selge huset for å kunne starte sitt eget folkehelsesenter. Nå bor 59-åringen i campingvogn og sier hun aldri har hatt det bedre, skriver Feelgood i en pressemelding.

I februar 2020 åpnet Magni Reidun Langrusten fra Gudbrandsdalen sitt eget Feelgood-senter i Stange kommune.

Magni Reidun Langrusten (Foto: Feelgood)

Et besøk på Feelgood-senteret på Otta åpnet 59-åringens øyne for konseptet, men for å kunne realisere drømmen om å starte et eget senter, måtte hun ta en drastisk beslutning.

– Jeg solgte huset slik at jeg fikk den kapitalen jeg trengte for å starte et Feelgood-senter. I første omgang var planen å leie meg bolig, men helt tilfeldig kom jeg over en campingvogn på Tangenodden camping som jeg fikk kjøpt. Det ble satt opp en isolert mestercamp og jeg stortrives med mine 36 kvadratmeter like ved Mjøsa, sier hun.

Var skeptisk i starten

I februar 2019 overtalte en venninne henne til å bli med å trene på Feelgood Otta. Langrusten var heller skeptisk til maskiner som var selvgående, men venninnen ga seg ikke.

– Mye av grunnen til at jeg for alvor fikk opp øynene for Feelgood, var alle de positive historiene jeg snappet opp på Otta, påpeker hun.

Langrusten følte at et slikt senter kunne hun tenke seg å drive og bare få uker etterpå tok hun kontakt med eierne bak Feelgood-konseptet. Likevel skulle det gå et helt år før hun åpnet dørene på Feelgood Stange 5. februar 2020.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Har gått all in

Senter-eieren har nå gått «all in» på Feelgood og jobber selv på senteret fem dager i uken.

– Det gir meg så utrolig mye. Mange sier de er helt avhengige av Feelgood, og at de ikke vet hvordan de hadde hatt det uten et slikt senter. Jeg har de hyggeligste medlemmene og jeg snakker med alle som kommer innom, sier hun.

– Folk som bruker senteret, prater varmt om det og anbefaler det for andre. Jeg har skapt meg min egen arbeidsplass og Feelgood har gitt meg dobbel lykke.

Godt voksne kunder

Tall viser at snittalderen på medlemmene i Feelgood er 66,3 år.

Christian Bache, markedssjef i Feelgood, sier kjeden er ekstremt stolte over å ha knekt koden på hvordan man kan aktivisere flere nordmenn, spesielt eldre.

Christian Bache. (Foto: Feelgood)

– Dette er mennesker som mange har ansett som umulig å nå. Viljen til å trene blant de eldre er stor, men det har ikke vært tilrettelagt på en god nok måte for denne aldersgruppen, sier Bache.

– Vi sier ikke at vi er den eneste løsningen, men Feelgood-konseptet er en enkel og konkret løsning på hvordan vi kan få i gang folk flest, legger han til.

Magni Reidun Langrusten på Stange kan bekrefte at det er mange fra den eldre generasjonen som har medlemskap på Feelgood. Samtidig synes hun det er viktig å påpeke at mange i 30- og 40-årene også kommer til senteret for å trene.

Senter-eieren tror det å slippe presset om å prestere, eller kle seg på en spesiell måte, er viktig for at folk skal føle seg velkomne.

– De som kommer hit, sier de føler de kommer til et trygt sted. I tillegg er det et lavterskel-tilbud der du ikke trenger å kunne noe på forhånd, poengterer hun.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]