annonse

annonse

Sosial nedstenging i Oslo – treningssentrene stengt i minst tre uker

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Byrådsleder Raymond Johansen i Oslo kommune innfører full skjenkestopp og stenger alle treningssentre i de tre neste ukene. Tiltakene trer i kraft ved midnatt mandag.

– Smitten er på et altfor høyt nivå. Denne uken har smitten fortsatt å øke. Derfor innfører vi nye og skjerpede tiltak. Vi kan ikke nøle, vi må slå ned smitten, fastslår Johansen.

Han forteller at byrådet har jobbet intenst med å vurdere tiltakene i nær dialog med nasjonale helsemyndigehter.

– De har vært klare: Vi må få ned den sosiale kontakten, fastslår Johansen.

– Vi trenger nå et krafttak for å få ned smittespredningen. Tiltakene vil gjelde fra 00.00 i natt og i første omgang i tre uker. Da har vi forhåpentligvis lykkes med å slå ned smitten. Men vi må se en betydelig nedgang før vi kan vurdere å åpne igjen.

– Vi innfører en sosial nedstenging av Oslo, slik at folk holder seg mest mulig hjemme, sier Johansen – og legger til at han vet at dette vil ramme mange virksomheter som har gjort en stor innsats med å følge smittevernreglene.

– Vi stenger alle treningssentre og lignende – disse stedene fører til at folk samles og beveger seg rundt i byen. Skal vi lykkes må vi stenge ned der folk samles, fastslår Johansen.

LES OGSÅ: Treningssentrene i Bergen stenges

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Er litt skuffet

Børsnoterte SATS informerer i en børsmelding at de stenger 53 treningssentre i Bergen og Oslo som en følge av innstrammingene. Sentrene i Bergen stenges fra og med førstkommende lørdag til 23. november, mens sentrene i Oslo stenger fra og med førstkommende tirsdag til 1. desember.

Selskapet stenger ikke resten av sentrene i kjeden.

Til E24.no sier administrerende direktør Morten Hellevang i EVO-kjeden at de også stenger i Bergen og Oslo.

– Vi skjønner, respekterer og følger de retningslinjene vi har fått. Å slå ned pandemien er vårt felles ansvar, og vi skal ta vår del av det. Samtidig skal vi ikke legge skjul på at vi er litt skuffet, sier han til avisen.

Bransjedirektør Kjersti Oppen i Virke Trening har forståelse for den krevende smittesituasjonen, men understreker at bransjen driver etter svært strenge smittevernregler allerede – og hun ser med bekymring på den negative effekten nedstengningen vil ha på folkehelsen.

– Dette er også svært alvorlig for sentrene og ansatte; bare i Oslo gjelder dette 3500 ansatte. Det er derfor kritisk viktig at en ny kompensasjonsordning kommer på plass umiddelbart, skal vi unngå konkurser og tap av arbeidsplasser, sier Oppen.

LES OGSÅ: Det handler ikke om smittefaren, men om sosial mobilitet

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]