annonse

annonse

Spinningsystemet VismoX solgt til Stages

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Tidligere denne måneden kunngjorde Stages oppkjøpet den norske leverandøren VismoX. Gründeren er godt fornøyd med salget.

Sykkelleverandøren Stages har tidligere hatt en global distribusjonsavtale med VismoX, men tidligere denne måneden ble hele selskapet kjøpt.

Fra den spede oppstarten i 2005 til oppkjøp fra verdens nest største produsent av innendørssykler 12 år etter, har gründer Joachim Pettersen utviklet systemet – og det skal han og resten av teamet også fortsette med.

– Vi skal fortsette som et eget separat selskap som skal drifte og videreutvikle systemet videre, forteller Pettersen.

 Startet som hobbyprosjekt

Utviklingen av det som nå er hjertet i Stages’ sykkelkonsept Stages Flight, begynte på hobbybasis tilbake i 2005.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Det begynte da jeg jobbet som instruktør ved SATS Majorstua. Activio kom inn der, og jeg fikk inspirasjon til å lage noe som jeg mente kunne bli mye bedre – og begynte å utvikle Virtual Cycling, som det het den gang.

– Det holdt jeg på med ganske lenge ved siden av jobben som it-rådgiver i Ernst & Young. Jeg jobbet der ca. åtte år før jeg for to år siden tok steget og satset for fullt. Da ble systemet hetende VismoX.

Pettersen forteller at utviklingen av systemet aldri har vært økonomisk motivert.

– Det har vært ren interesse for meg, og aldri noe stort fokus på salg. Jeg lagde de funksjonene som var morsomme å bruke for instruktør og kunde. Men da vi gjorde en avtale med Stages om en global distribusjonsavtale, måtte vi ta det til et annet nivå – med økte kvalitetskrav og dermed også økende investeringskostnader.

Viktig brikke for Stages

Det ble hentet inn penger for å fortsette utviklingen. Før distribusjonsavtalen med Stages kom på plass, hadde selskapet 50-60 kunder på nordisk basis.

– Med Stages fikk vi en umiddelbar effekt med kjemperespons i markedet, med kunder som blant annet Virgin Active, David Lloyd og Everyone Active. Stages så også at VismoX skapte en stor merverdi som gjorde det enklere å selge sykler, sier Pettersen.

Utviklerteamet i VismoX. Gründer Joachim Petersen i midten (Foto: VismoX)

– Vi i Stages er hundre prosent fokusert på sykling. Vårt mål er å hjelpe treningssentre til å skape den best mulige sykkelopplevelsen, og å hjelpe deres medlemmer å bli best mulig. Oppkjøpet av VismoX er motivert av å kunne gjøre akkurat det. Nå har vi muligheten til å tilby våre kunder et ledende økosystem uten sidestykke, opplyser CEO Jim Liggett i Stages Cycling.

Pettersen bedyrer at det ved inngåelse av distribusjonsavtalen ikke lå i kortene at oppkjøp skulle bli fasit.

– Nei, det er mye hardt arbeid fra vår side som ligger bak dette!

I og med selskapet fortsetter som eget separat selskap er forskjellen fra distribusjonsavtale til oppkjøp at VismoX blir eksklusivt for Stages. Og at man ikke lenger trenger å tenke systemsalg.

– Stages er opptatt av at systemet leveres som en pakke der syklene leverer wattdata som kundene kan stole på. Dermed er det kun Stages SC3-sykler som er sertifisert per i dag for Flight, men dette kan endre seg. For kunder som kun bruker pulsløsningen, er det ingen endringer, forteller Pettersen.

Godt fornøyd med salget

– Hvem er argeste konkurrent på markedet?

– Jeg tror det er viktig for alle slike leverandører som oss å ha en produsent av sykler i ryggen. Frittstående systemer må drive egen salgsorganisasjon etc., og det tror jeg kan bli tøft. Vi har opplevd at alt blir drevet frem av selve sykkelsalget – mer pakkeløsninger enn frittstående systemer, fastslår Pettersen.

Gründer Joachim Pettersen i VismoX

Til tross for kapitalinnhenting tidligere, var Pettersen fremdeles majoritetseier i selskapet Virtual Cycling, som eide VismoX, ved oppkjøpstidspunktet.

– Blir du rik av salget til Stages?

– Avtalens innhold er konfidensiell, men alle er fornøyde med det som har kommet ut av dette. Det er mange år som er lagt ned i et gründerprosjekt med sine oppturer og nedturer. Sett i perspektiv så er vi fornøyde og gleder oss til veien videre med Stages, sier Pettersen.

LES OGSÅ: Globeracer vil erobre sykkelsalen

LES OGSÅ: Klare for oppgjør i spinningsalen

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]