annonse

annonse

Sporty24 åpner senter nummer ti

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I 2017 fikk kjeden et samlet overskudd på 5,2 mill., og nå er Sandefjord er neste stopp. Det nye senteret åpner til høsten.

Sporty24 åpnet i fjor et ekspress-senter i Stokke og et stort senter i Hønefoss. Årets nyetablering blir i Sandefjord.

Eier og daglig leder Bjørnar Eriksen forteller at de tar sikte på åpning i september/oktober.

– Vi bruker sommeren til å bygge senteret som skal ligge i et tidligere næringslokale. Det skal bygge garderober, spinningsal – og tilrettelegges for treningssenter. Det er en god del jobb der, sier Eriksen.

Knytter til seg terapeuter

Det nye senteret er på 1 450 kvm. med muligheter for ekspansjon, og blir bygget etter samme lest som de øvrige sentrene i kjeden.

– Vi kommer til å bygge behandlingsrom og behandlingssenter som blir en del av treningssenteret, hvor vi skal leie ut til fysioterapeuter, naprapater, massører – alt som er relatert til et treningssenter. Det har vi gjort ved flere andre sentre, og det har vært en suksess, forteller Eriksen.

Konseptet for øvrig blir spinning, small group training, et stort friområde for funksjonell trening og løpegrupper. Senteret har ifølge Eriksen et stort uteområdet som i sommerhalvåret kan benyttes til bootcamp.

Kostnadsbevissthet er nøkkelen

– Vi ønsker ikke å gå inn i nisjen som fullskalasentrene har med masse forskjellige saltimer. For oss har det vist seg å fungere bra, og vi har lagt bak oss et bra 2017 med fin vekst, sier Eriksen.

Han forteller at overskuddet i 2017 havnet på 5,2 millioner kroner på en omsetning i underkant av 25 millioner kroner. En fortjenestemargin på over 20 prosent er ikke hverdagskost i treningssenterbransjen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

I rapporten Treningssenterbransjen 2017 fra Virke Trening, plasserer Sporty24 seg i beste posisjon når det gjelder relativt sett størst vekst og høyest lønnsomhet.

– Hva er oppskriften?

– Oppskriften ligger i at vi er veldig kostnadsbevisste og har funnet en modell som fungerer. Jeg har vært opptatt av fra dag én at vi skal ha et godt utvalg av apparater og utstyr: Vi skal ha litt for de som er svake, det vil si rehabilitering; vi skal ha litt for de som trener tungt – og vi skal ha apparater for folk flest. Selv om vi er en lavpris-aktør skal man ikke mer så stor forskjell.

– Og så sparer vi inn på ting som for eksempel garderober, som hos oss er mindre og ikke så «fancy» i forhold til det andre har. Vi prøver å være edruelige når vi bygger, så det handler om kostnader hele veien.

Eriksen forteller at hans hensikt hele tiden har vært å tjene penger, kombinert med en lidenskap for trening.

– Det er både viktig og morsomt å kunne levere kvalitet til lav pris – og samtidig tjene penger. Vi opererer med samme pris nå som da vi startet første senter for 13 år siden.

Sterk medlemsvekst

I Sandefjord kommer Sporty24 langt i fra til dekket bord.

– Markedet der er veldig tøft. Sandefjord er et case jeg har jobbet med i tre år og sett på forskjellige lokasjoner. Bygget vi skal inn i har fått ny eier som gjør at vi ser mulighetene.

– Hva slags medlemsambisjoner har dere i Sandefjord?

Eier og daglig leder Bjørnar Eriksen i Sporty24.

– På 1 450 kvm. bør vi ligge et sted mellom 1 000 og 1 500, det er målsettingen vår – og det er fullt mulig å få til.

Totalt sett har Sporty24 nå passert 7 500 medlemmer. Noe som ikke minst skyldes fjorårets etablering i Hønefoss.

– Der har vi passert 1 100 medlemmer allerede, med åpning i september 2017, sier Eriksen – og legger til at senteret der gikk med overskudd allerede i første kvartal i år.

Ambisjonen videre er sunn vekst:

– I fjor åpnet vi ekspress-senter i Stokke og senteret i Hønefoss. I år blir det Sandefjord. Det har ingen hensikt å bygge en masse sentre som ikke tjener penger, de må bygges i takt hvor det er mulig å drive.

Jobber for PT-løft

Av totalt ca. 75 sysselsatte mennesker, er ca. 10 PT-er tilknyttet Sporty24-sentrene. Nå skal kjeden «jobbe intenst» for å få inn flere PT-er, ifølge Eriksen.

– Vi har en stor kundegruppe, og i dag for få PT-er. Vi har lagt opp til en offensiv lønnsmodell, og min intensjon er at PT-ene skal tjene gode penger hos oss. Da vil vi ha fornøyde kunder og PT-ene en bra omsetning og bunnlinje – og kunne leve av yrket sitt, fastslår han.

LES OGSÅ: Sporty24 tar over etter Raw

LES OGSÅ: Bransjeprofilen: Vant med å ta i et tak

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]