annonse

annonse

Sporty24 utvider og åpner to nye sentre i starten av 2021

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

I Horten skal det eksisterende treningssenteret legges ned, og nye lokaler er allerede under ombygging. I Tønsberg-regionen blir det nytt ekspress-senter på Sem. 

2020 har vært et merkelig år for gründer og daglig leder Bjørnar Eriksen i Sporty24, som for de fleste andre i treningsbransjen. Men ikke merkeligere enn at 2020/2021 byr på to nye lokasjoner.

I Horten flytter kjeden ut av sine nåværende lokaler og skal – i løpet av andre kvartal 2021 – flytte inn i 1300 kvm. store, nyoppussede lokaler sentralt i Horten.

Investerer over 12 millioner

Nå starter oppussingen av en tidligere Møller-forretning for å lage et flunkende nytt treningssenter tilpasset dagens marked. Sporty24 har siden starten utviklet konseptet til større og mer funksjonelle sentre.

– Det blir mye større og mer moderne enn det tidligere senteret i Horten. Vi får inn masse nytt utstyr fra Technogym, stor spinningsal med puls/watt system med ca. 50 sykler, sier Bjørnar Eriksen.

Han forteller at bygget rommer et gammelt salgslokale og et gammelt verksted med god takhøyde, men at det i dag er ganske slitent. Totalt skal det investeres ca. 12 mill. sammen med gårdeier før senteret åpner i slutten av andre kvartal neste år.

– Vi har lenge sett etter en ny lokasjon for å ta en annen markedsposisjon i Horten. Nå skal kjeden virkelig gi byens konkurrenter litt tøff konkurranse – Horten er jo tross alt en stor og fin by som fortjener et moderne Sporty24 senter, sier Eriksen.

Med det nye senteret bytter Sporty24 ut lokalene til gamle Trimhuset med et bygg som ligger ved et knutepunkt, rett ved en rundkjøring. Ifølge Eriksen var det mange som var interessert i bygget, ikke bare treningssenterbransjen.

Klokkertro på modellen

Selv om senteret blir stort, endrer ikke Eriksen på konseptet til Sporty24. Kjedens senter er delvis bemannet hver dag.

– Dette, sammen med tilstedeværelse av våre PT, gjør modellen kostnadseffektiv. Vi har klokkertro på konseptet vårt og beholder den samme lave prisen. Vi er vel markedsledende på lavpris nå, fastslår Eriksen.

Uten nøkkelkort koster et medlemskap 199 kroner i måneden, og 249 kroner med nøkkelkort – begge alternativer med 12 måneder binding. Uten binding koster et Sporty24-medlemskap 299 kroner i måneden.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Ekspress på Sem

I Tønsberg har Sporty24 allerede et senter, og tidlig neste år åpner kjeden et ekspress-senter på Sem, rett utenfor Tønsberg.

Ifølge Eriksen er senteret på ca. 600 kvm, og vil bli delvis bemannet i forbindelse med inn- og utmeldinger.

– Det flotte med Sem er at det er stor utvikling der, det bygges mye og unge mennesker har råd til å kjøpe bolig – og det er et stort marked for trening.

Senteret skal ligge i en nedlagt dagligvarebutikk, og oppussingen starter straks. Åpning blir i løpet av første kvartal 2021.

Tapte millioner på frys

– Hvordan har du opplevd 2020?

– Det har vært et år hvor det har vært mange tøffe avgjørelser som måtte tas, usikkerhet, permitteringer av ansatte, ta vare på de ansatte, hva er best for våre kunder, hvordan beholde flest kunder når den normale hverdagen er tilbake? Dette har vært kjedens viktigste tanker i en tøff tid, konstaterer Eriksen.

Sporty24 valgte å fryse alle trekk for medlemmene da alt var stengt. Og fleksibiliteten har vært høy. Personer i risikogrupper har kunnet fryse medlemskapet sitt helt frem til andre kvartal 2021.

– Vi følte at det ble feil å trekke kundene samtidig som vi skulle søke støtte, selv om vi taper masse på å stoppe trekkene. Vi har stanset trekk for ca. 7,5 millioner kroner og fått rundt 2,3 millioner i støtte – men vi bestemte oss i mars for at vi skal ha flest mulig fornøyde kunder når vi er tilbake til normalen, sier Eriksen.

Han medgir at det har vært en uoversiktlig situasjon hvor man måtte finne veien selv og sammen med gode kollegaer i bransjen.

Eriksen tror at Virke trening kunne ha styrket posisjonen sin mye om de hadde vært mer «på» for medlemmer og de som ikke er medlem for å guide bransjen gjennom den største krisen i treningsbransjen. Eriksen tror man helt klart kunne stått sterkere sammen i en slik tid.

– Alle burde gjort det likt, men i stedet fikk man mange varianter, og en uoversiktlig situasjon. Vi skal uansett evaluere dette i etterkant, og se om vi kunne ha gjort det bedre for kundene.

– I etterkant er det nok lettere å se hva som burde vært gjort, men der og da var det vanskelig og vi alle har gjort hva vi mente var best for bedriften, ansatte og viktigst, for våre kunder, sier Eriksen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Tror på pluss i 2020

Sporty24 har stort sett ligget høyt oppe på «inntjeningsindeksen» med gode økonomiske tall. Hvordan blir 2020?

– Jeg tror vi skal klare å lande på pluss, men det blir ikke i nærheten av de tallene vi har hatt tidligere, sier Eriksen – og legger til at det også skyldes en del gårdeiere som ikke har vært villige til å være med på dugnaden.

Bjørnar Eriksen.

– Dette er jo tragisk da samfunnet hele tiden har snakket om «spleiselaget» og at alle må gi litt slik at vi kan nå fremtiden sammen. Noen er supersporty, mens andre krever full betaling – og viser til at vi har fått støtte, selv om den dekker kun 60-65 prosent av kostnadene.

Eriksen tror likevel at 2021 er et mulighetsår.

– Vi er klare for å øke antall sentre dersom spennende lokasjoner kommer. Vårt konsept med lokal tilpasning på størrelse og utstyr, passer inn i de fleste tettsteder og byer. Treningshverdagen vil komme tilbake og da skal vi være klare.

Han tror at når en samlet bransje får åpne som før, vil man få en stor tilstrømming av kunder til sentrene.

– Det er ingen tvil om at våre kunder har savnet treningsbransjen, møtestedet og den sosiale plassen bransjen har i samfunnet. Sporty24 teller nå 11 sentre. Målet vårt er fortsatt en sunn vekst, og at vi skal tjene penger underveis, konkluderer Eriksen.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]