annonse

annonse

Stafetten med Fredrik Sund, Bergen Fitness

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge

 I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Denne gangen er vi kommet til Bergen.

Navn: Fredrik Sund

Stilling: Medeier og senterleder

Senter: Bergen Fitness

Fikk stafettpinnen fra: Kent Roger Engdal

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

 – Vi har mellom 250 og 300 medlemmer.

– Hvor mange er aktive?

 – Vi er heldige med å ha aktiv kundemasse. Dette gjør at medlemmene våre holder medlemskapet over lengre tid og kunderetensjonen vår er derfor svært god. Vi vet at ca. 80 prosent av våre medlemmer er innom oss hver uke.

– Årlig omsetning på senteret?

 – Vi er jo definitivt lillebror i bransjen. Men vi øker heldigvis år for år, selv om vi har hatt store utfordringer siden oppstarten i 2014. Vi har vært gjennom en tøff byggesak med påfølgende advokat- og søknadskostnader.  Vi hadde litt over en million kroner i medlemsomsetning i 2016, og 2017 ligger så langt an til å bli et år med god økning.

 – Prosentandel av omsetning i PT-salg?

 – Vi holder PT-omsetningen adskilt fra medlemsomsetningen gjennom frittstående PT-er. I 2016 solgte vi PT for 900.000 kroner.

– Mest populære gruppetime på senteret?

 – Vi har bare én gruppetime på senteret. Det er sirkeltrening, så det er jo da den soleklart mest populære timen vår…

– Trener du med eller uten gadgets?

 – Jeg trener styrketrening uten gadgets, men logger aktivt alt i apper. Ellers sykler jeg litt også, og da bruker jeg en helt enkel pulsklokke med GPS

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

 – Vi har ekstra fokus styrketrening og kapasitet på dette. Det er populært blant alle våre medlemmer. Vi som jobber på senteret har også lang idrettsfaglig utdannelse og erfaring fra fitnesskonkurranser, som jo er noe som skiller seg ut. Jeg startet i treningssenterbransjen i 2004 som resepsjonist og treningsveileder. Siden den gang har jeg jevnt gått gradene oppover.

– De som trener hos oss, både gamle og unge, setter pris på den ekstra kompetansen og vår tilgjengelighet. Men vi opplever dessverre også at vår egentrening og image, som litt over gjennomsnittet styrketrent, kan virke skremmende på de som ikke kjenner oss. Det syntes jo vi er veldig kjedelig og litt urettferdig. Men de som kommer inn døren og hilser på oss, blir medlemmer!

– Hvem er din største konkurrent?

 – Litt klisjé svar; men vår største konkurrent er oss selv. Vi er til tider litt for forsiktige i markedsføring og synlighet. Det er lett å bli for fornøyd når vi har det bra slik vi har det, med få, men fornøyde kunder. Ellers ligger jo Sats Elixia og SIB rett i nærheten…

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

 – Fra en ildsjel til en annen. Min gamle sjef Sissel Knudsen hos Sissels trening og trivsel, har vært i bransjen siden jeg var en liten gutt. Hun er alltid spennende å ta en bransjeprat med.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]