annonse

annonse

Stafetten med Lill-Jorid Andreassen, EXOLO

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge.

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Denne gangen er vi i Tromsø.

Navn: Lill-Jorid Andreassen

Stilling: Daglig leder

Senter: EXOLO AS.

Fikk stafettpinnen fra: Irene Aarø

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har ca. 900 medlemmer.

– Hvor mange er aktive?

– Mellom 75 og 80 prosent. Det vil alltid være noen som er inaktive.

– Årlig omsetning på senteret?

– Vi omsetter for rundt fem millioner i året.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

– Ca. 10 prosent av omsetningen er PT-salg. Vi prøver å få en høyere andel, det er dette vi helst vil jobbe med og som fungerer best for de fleste.

– Mest populære gruppetime på senteret?

– Vi har rundt 40 gruppetimer i uken og mange forskjellige aktiviteter; alt fra type dans til styrketrening. Folk liker å få svettet ut. Cross training, zumba, sykling og intervalltrening er populært, men hva som er den mest populære timen varierer gjerne sesongmessig. Vi ønsker generelt å være gode på gruppetrening, noe vi også får bekreftet.

– Trener du med eller uten gadgets?

– Jeg liker å trene med gadgets, har pulsklokke og synes wattsykling er artig. Jeg liker også musikk på øret. Men jeg kan godt ta en treningsøkt uten duppeditter, og jeg er heller ikke avhengig av alle mulige apper.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

– Vi er et personlig senter, og siden vi ikke har byens største areal, jobber vi bokstavelig talt tett på medlemmene våre. Vi er ikke bare på hils, men kjenner navnene på kundene. Hos oss føler man seg sett og inkludert i et veldig godt fellesskap. Vi arrangerer både medlemsdager og medlemsfester, hvor vi søker om skjenkebevilling for å lage hyggelige sammenkomster og en sosial arena.

– Vi har også et årlig nyttårs-event på dagtid hvor vi serverer alkoholfri champagne og kanapeer. Vi ansatte og medlemmene pynter oss til fest, og det er glitter og stas over hele senteret – stormende jubel for å avslutte året som har vært, og å ønske det nye velkommen.

– Hvem er din største konkurrent?

– Vi konkurrerer vel først og fremst med folks travelhet og deres lave prioritering av egen helse. Å være medlem av et treningssenter er heller ikke noe «isteden for» i forhold til annen trening du utfører. Selv om du går på et treningssenter, skal du fortsatt sykle, gå på ski og ta turen opp på en fjelltopp. Vi skal bare være et «tillegg til» en bidragsyter for at medlemmene skal få kondisjon og styrke, for best mulig utbytte av sine friluftsaktiviteter.

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal Johannes Holm, daglig leder av Revetal Treningsenter i Horten.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]