annonse

annonse

Stafetten med Cecilie Ajer Verpe, Sterke-Nils senteret, Seljord

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge.

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå i Seljord

Navn: Cecilie Ajer Verpe

Stilling: Treningsansvarlig

Senter: Sterke-Nils senteret i Seljord

Fikk stafettpinnen fra: Victoria Johannessen

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har i underkant av 500 aktive medlemmer per i dag. Det høres kanskje lite ut, men hele Seljord kommune har i underkant av 3000 innbyggere. Så prosentandelen av innbyggere over 15 år som trener er høy. Vi har også en del medlemmer som kommer fra våre nabokommuner for å trene hos oss.

– Hvor mange er aktive?

– Senteret har hatt et lokalt firma som har stått for administrasjonsløsning for medlemshåndtering frem til september 2018. Dette systemet registrerte ikke oppmøte, kun betalende medlemmer. Statistikk for de siste måneder med nytt system viser ikke de sesongavhengige svingningene i oppmøte som vekslende årstider medfører.

– Årlig omsetning på senteret?

– Sterke-Nils senteret er en avdeling av Granvin kulturhus as. Jeg har ikke tall for senteret alene.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

Vi har per i dag kun en person som tilbyr PT-timer. Det er meg. Den kapasiteten blir fort «sprengt». Vi skulle gjerne hatt flere som kunne gitt dette tilbudet.

– Men, sånn er det når man bor i en liten kommune. Utvalget av personer som har pt-utdanning er ikke større. Det er på trappene at vi kan tilby pt-timer spesielt i forhold til Yoga.

– Mest populære gruppetime på senteret?

Gruppetimer har vært et satsningsområde for senteret helt siden det startet i 2011. Vi har et bredt gruppetilbud for å møte behovet fra veldig ulike grupper. Vi har et maks antall gruppetimer på 26 i uken. Det er umulig å si at en eller to av timene er mest populære.

– Vi satser mye på seniorer på dagtid. Der har vi fulltegnede timer fire dager i uken, både sykkel- og styrketimer. På kveldstid er både Yoga, TRX, kardio-, sykkel- og styrketimer populære. Som du skjønner har vi ikke én vinner, vi har mange.

– Trener du med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Både og! I sykkeltimer investerte vi i nye sykler og Iqniter-systemet etter nyttår. Det har absolutt vært et løft for disse timene. I styrketimer varierer jeg i bruk av utstyr; alt fra strikker, vekter, skli-matter, step-kasser… Det viktigste verktøyet vil alltid være musikken.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

– Hvilke? Det er både fordeler og ulemper ved å være et senter på et lite sted. Fordelen er at vi har ingen andre konkurrenter enn naturen. Og, naturen vil vi jo gjerne samarbeide med.

– Men, om jeg skal svare på hva som er spesielt med vårt senter er det at vi skal dekke så mange ulike behov, om vi skal overleve. Derfor har vi satset på stort antall gruppetimer. Det er bare 1,5 fast stilling på senteret. I tillegg har vi 15 instruktører på timebasis.

– Vi er stolte av at vi har så mange dyktige instruktører med et så begrenset område å hente dem fra. Spesielt for vårt senter er også at vi har squashsal og utlån av utstyr. Så vidt jeg vet finns ikke dette tilbudet noe annet sted i Vest-Telemark og kanskje ikke i Midt-Telemark heller.

– Hvem er din største konkurrent?

– Som sagt på forrige spørsmål, er vår eneste konkurrent den vakre naturen rundt oss. Man hører jo ofte at en av grunnene til at folk ikke vil trene er at de heller vil være ute i naturen. Det er jo flott at man ferdes der, men det er ingen motsetning til å trene hos oss.

– Vi har laget et opplegg med toppturer i nærområdet for å motivere til mer bruk av naturen. Gratis kart og turbeskrivelser kan man få på senteret. Vi har lagt ut bøker man kan skrive seg inn i på toppene. På slutten av sesongen har vi trukket ut vinnere blant de ivrige.

– Dette opplegget har fått langt flere til å våge seg på kortere eller lengre turer i nærområdet. Og, det vi har sett er at det ikke er enten eller – men, både – og. De som trener inne hos oss, er også de mest ivrige turgåerne. Vinn Vinn!

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal Stine Traen Hefre, sportslig leder på Spenst Notodden.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]