annonse

annonse

Stafetten med Jesper Makholm, Lifestyle by Fornebuporten

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge.

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå på Fornebu.

Navn: Jesper Makholm

Stilling: Senterleder

Senter: Lifestyle by Fornebuporten

Fikk stafettpinnen fra: Torbjørn Fritzen

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har ca. 2950 medlemmer.

– Hvor mange er aktive?

– Hos oss er det et vanskelig spørsmål å svare på i og med i er et bedriftstreningssenter. Det er lagt opp til at de fleste som jobber i byggene her kan bruke treningsfasilitetene som medlemmer. Blant medlemmene er de fleste aktive; de er innom og bruker senteret til enten squash, egentrening, trening med PT eller ballsport.

– Årlig omsetning på senteret?

– Det er dessverre tall jeg ikke sitter på. Vi er ikke ute etter å bygge opp en stor omsetning, det viktigste for oss er fornøyde kunder og verdiskaping for gårdeier og leietakere Vi ønsker bestandig å gi tilbake til kundene når og hvis vi har mulighet til det.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

– Ca. 30 prosent av omsetningen er PT-salg.

– Mest populære gruppetime på senteret?

– Det er tradisjonelle sirkeltimer hvor man går fra stasjon til stasjon, også er det yoga. Det er de to på toppen. Ellers har vi crossfit-inspirerte timer som bygger seg opp. Vi har utallige konsepter, bortsett fra spinning – som forsvant ut på grunn av liten interesse.

– Trener du med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Det er veldig variabelt. Jeg har gått mye over til å bruke pulsklokke, mest for å måle og for å kunne se pulsen. Det er gøy å se hvor man ligger både styrke- og kondisjonsmessig.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

– Vi er et bedriftstreningssenter som primært sørver alle de som jobber på kontorene i de to byggene på Fornebuporten. Vi startet med å være lukket for allmenheten, men åpnet dørene fordi vi så at vi kunne få inn noen eksterne også.

– Dette er et unikt konsept innenfor bedriftshelsesenter i Skandinavia hvor man tilbyr et eget fullverdig treningssenter med kommersielle åpningstider som del av byggets fasiliteter.

– Fornebuporten Soft Services, heleid av Aker ASA, startet dette senteret i sin tid, og filosofien bak var å gjøre det enklere på arbeidsplassen for de som jobber der: Man skulle ha blomsterbutikk, matbutikk, treningssenter og frisør, slik at arbeidstakerne kunne stikke ned en halvtime eller time i arbeidstiden.

– Vi har strenge krav for allmenheten, og skal ikke presse grensene. Alle treningssentre har x-antall plasser på sitt totale areal, men mange presser dette høyt fordi de har en del som er inaktive. Vi opererer med ventelister og ringer rundt, hvis vi for eksempel har ti ledige plasser. Det gjør det også mer eksklusivt og fungerer ganske bra.

– Hvem er din største konkurrent?

– Vi ser på markedet og de andre treningssentrene som ressurser. Hovedfokuset vårt er medlemmene. Beveger kunden seg en periode så henviser vi dem til et annet senter og sender PT-ressurser dit. Folk kan for eksempel være medlem på SATS, men trene PT hos oss, så det viktigste for oss er å gjøre det enkelt for kundene.

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal Øystein Rodem i Driv Trening.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]