annonse

annonse

Stafetten med Kjetil Larsen, Sterk Helse

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge.

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå på Løren i Oslo.

Navn: Kjetil Larsen

Stilling: Daglig leder og medeier

Senter: Sterk Helse

Fikk stafettpinnen fra: Tommy Lande

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Ved utgangen av 2019 ligger vi på ca. 1500 medlemmer.

– Hvor mange er aktive?

– Vi ser at ca. to tredjedeler av medlemsmassen trener jevnlig gjennom hele året, og at det er en høyere frekvens på de som benytter gruppetimene våre. Vi har en frekvens på litt over en gang i uken for medlemsmassen totalt sett, noe vi ikke er fornøyd med.

– Årlig omsetning på senteret?

– Regnskapsmessig ligger vi på litt over 15 millioner kroner i 2019. Tar vi med vårt helsekonsept, og de personene som jobber selvstendig på senteret vårt, ligger vi et sted mellom 20 – 25 millioner kroner.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

– For 2019 leverer vi personlig trening for seks millioner kroner, det vil si ca. 40 prosent. Vår PT-ansvarlige, Dan Skjolden, har fått et hårete mål for 2020: Å levere ni millioner kroner i personlig trening. Det er et snitt på 750 000 i måneden, og veldig høyt fordi vi ønsker en tydelig profil på PT-produktet.

– Mest populære gruppetime på senteret?

– Vi har over 250 seniorer blant medlemmene. Så per dags dato er det seniorpopulasjonen som snitter med 95 prosent belegg på seniortimene, som vi har seks av i uken.

– En annen populær time er løpetimer. Vi har satset stort på løpegrupper, og har nesten fullt hus på alle løpetimer inne på senteret.

– Trener du med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Min viktigste gadget er sosial faktor, så jeg trener mest med andre mennesker. Men hvis jeg skal ty til en gadget av vanlig karakter, er det en pulsklokke.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

– Vi ser ikke på oss selv som et treningssenter, men et helsehus – hvor utgangspunktet er helsefaktorene. Vi ser at 85 prosent av markedet ikke trener i dag, så vi ønsker å treffe de som faktisk burde vært på et treningssenter.

– Vi skiller oss ut ved at vi rekrutterer mye fra helsemarkedet vårt, det vil si klinikken. I tillegg har vi åpnet et større medisinsk senter, Sterk Legevakt Øst, på 750 kvadratmeter. Vi trekker mye derfra.

– Dessuten skiller vi oss ut med at vi tar betaling for gruppetimene våre; PTSG med maks 12 deltakere. Og vi har åpnet markedet for personlig trening: Man trenger ikke ha medlemskap hos oss for å trene med PT. Du kan velge å betale en noe høyere pris per time, og komme fra sentre rundt omkring.

– Hvorfor har dere gjort det?

– Vi trodde vi skulle være så rå at folk som bodde på for eksempel Skøyen, ville melde seg inn. Det gjør de ikke. Folk trener på senteret der man bor eller jobber. Men de kommer for kompetanse på PT-produktet, og vi satser på kompetanse i stor grad.

– Vi har mange dyktige mennesker, både klinikere og folk med mastergrader fra Idrettshøyskolen. Kompetansefaktoren er høy.

– Hvem er din største konkurrent?

– Siden vi opererer i et marked som er i grensesnittet mellom helse og trening, har vi ingen typiske konkurrenter. Vi begynner selv å bli størst i dette markedet.

– Jeg vil påstå at de som velger ikke å trene, fortsatt er konkurrentene. Det er så mange faktorer som gjør at folk ikke er aktive eller trener, som vi må ta tak i.

– Hvis du likevel måtte velge en?

– Helt ærlig så sitter vi så bra på Løren at vi ikke har noen nærliggende konkurrenter. Men vi ser at noen av de yngste trekkes til lavpriskonsepter, og det er helt greit.

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal en som driver ganske likt som oss: Deleier og treningsleder Torbjørn Fritzen i Vest helse og trening.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]