annonse

annonse

Stafetten med Øystein Rodem, Driv Trening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge.

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå i Oslo.

Navn: Øystein Rodem

Stilling: Gründer, partner og trener

Senter: Driv Trening

Fikk stafettpinnen fra: Jesper Makholm 

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har ingen medlemmer, men vi har mellom 250 og 300 personer som bruker oss regelmessig. Vi har kun pakkekunder hvor vi selger forskjellige pakker og klipp.

– Hvor mange er aktive?

– Her er det «Bang for the Bucks», så det er ingen av våre kunder som ikke trener hos oss.

– Årlig omsetning på senteret?

– Den havnet på 12,3 millioner kroner i 2019.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

– 70 prosent.

– Mest populære gruppetime på senteret?

– Vi har ikke gruppetimer på senteret. Det gruppekonseptet vi har er knyttet opp mot bedrifter og andre eksisterende kunder. Og da er det basis sirkeltrening med egen kroppsvekt.

– Hvordan påvirker koronapandemien dere?

– Vi var stengt fra 12. mars til 15. juni vi også, og det hadde jo en påvirkning. Vi måtte bli mye mer digitale, og vi er en gjeng som er glade i utetrening og funksjonell trening. Så det var helt naturlig for oss å flytte treningen ut i skog og mark og parker, da det ble lov i april.

– En følge av pandemien er at den har skutt fart i innovasjon og utvikling, og stilt helt andre krav til hvordan vi opptrer digitalt. Vi har blitt mye flinkere til å følge opp folk på andre plattformer enn den tradisjonelle, fysisk en-til-en-plattformen.

– Vi har merket en nedgang – i og med produktet vårt er en-til-en kontakt – men vi har klart å opprettholde mye gjennom digitale plattformer. Vi falt ca. 25-30 prosent i de månedene vi var stengt, og har akkurat klart oss uten å få hjelp. Det har vært et mål i seg selv!

– Nå da, helt back in business?

– Vi er tilbake, men det er ikke helt som før. Vi er mer soneinndelt med strenge smittevernregler, men omsetningsmessig er vi veldig bra stilt.

– Har korona ført til nye tilbud eller konsepter?

– Ja, en del bedriftskonsepter og en-til-en-konsepter som foregår via skjerm. Og vi har mer bruk av vår egenutviklede treningsapplikasjon; den har skutt fart i denne tiden. Så koronapandemien har ført til økt bruk av digitale plattformer og større bredde i tilbudet til bedriftskundene.

– Trener du selv med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Jeg elsker pulsklokken min og Strava, de er alltid med. Jeg prøver å holde det enklest mulig, men tracking med pulsklokke er viktig.

– Så litt «er det ikke på Strava så har det ikke skjedd»?

– Nei, jeg er faktisk ikke helt der. Jeg tenker alt til sin tid, og en sunn balansegang. Strava er kjempegøy, men det er veldig fint å kunne holde noe for seg selv også.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

– Vi samarbeider mye. Mange som kommer til oss opplever at de blir møtt av veldig mange forskjellige trenere som har litt ulike roller. Gjennom våre interne systemer, er de fleste kundene innom mange forskjellige trenere og får en veldig bred kompetanse rundt seg. Jeg tror at teamarbeidet i Driv, hvor vi samarbeider om kunder, er ganske unikt.

– Hvem er din største konkurrent?

– Det er sofaen.

– Utover det er det litt vanskelig å svare på. Alle som selger personlig trening er jo en konkurrent. Alle i byen er konkurrenter, men jeg har ikke den tilnærmingen.

– Så Driv Trening har fullt opp?

– Vi har en vekstplan vi også, så det skjer ting. Vi har ca. 85 prosent belegg, og den siste 15-prosenten er noe å strekke seg etter.

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal Rune Solheim i Mykjemeir Asker.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]