annonse

annonse

Stafetten med Torbjørn Fritzen, Vest helse og trening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge.

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå på Rud i Bærum.

Navn: Torbjørn Fritzen

Stilling: Treningssenterleder og deleier

Senter: Vest Trening

Fikk stafettpinnen fra: Kjetil Larsen

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har ca. 1750 medlemmer.

– Hvor mange er aktive?

– Vi byttet medlemssystem midtveis i fjor, så det har jeg ikke helt oversikt over. Men hvis man med aktive sier de som er her minst en gang i uken, tipper jeg det ligger på ca. 60-70 prosent.

– Årlig omsetning på senteret?

– Vest helse og trening består av to avdelinger; ett helsesenter og ett treningssenter. Ved nyttår byttet treningssenteret navn til Vest Trening, mens helsesenteret er Vest Helse.

– Selskapet Vest helse og trening omsatte for ca. 13,5 millioner kroner i fjor, men med over 20 selvstendige helsearbeidere på huset, ligger omsetningen på 23-24 millioner kroner.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

– Her jeg ikke konkrete tall, men vi har en liten PT-avdeling. Dette er noe av det vi satser mest på å utvikle nå som treningssenterdelen har blitt en mer kommersiell del av selskapet.

– Vi har fem PT-er, hvorav to på fulltid, med en omsetning på omkring 1,2 millioner kroner. Det vil si en prosentandel i underkant av 10 prosent.

– Mest populære gruppetime på senteret?

– Vi har masse gruppetimer; over 35 i uken. Den mest populære timen vi har er CardioDance, med en fantastisk instruktør som trekker fulle hus hele året, hver eneste time. Det er en dansetime med veldig høy kvalitet. Ved siden av dette er det jevnt godt besøkt på mange ulike typer timer; wattsykkeltimer, Les Mills-timer og roligere timer som pilates og yoga.

– Trener du med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Der er jeg skikkelig gammeldags! Jeg trener helt uten gadgets. Jeg trener mye funksjonell styrke, og kun etter godfølelsen i kroppen. Jeg trener for å holde meg i form og trener variert, så mye mulig.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

– Vi skiller oss ut ved at vi har veldig stort fokus på det interne miljøet. Vi har alt fra toppidrettsutøvere til skadede som skal fungere sammen og glede seg til å komme på trening.

– Vårt fokus ligger på miljøet, også for bemanningen. De ansatte skaper det gode miljøet på senteret, og miljøet er en viktig faktor for at folk kommer til oss for trening.

– Vi satser veldig på kvalitet, også når vi ansetter folk. Vi fyller ikke på «tilfeldig». Det har vi alltid hatt fokus på i helsedelen, og lykkes med det. Vi har mer fokus på miljø enn å hige etter nye medlemmer, for et godt miljø smitter over på medlemmene og brukerne.

– Hvem er din største konkurrent?

– Vi har aldri valgt å se på noen som rene konkurrenter, men fokusert primært på oss selv og våre styrker. Men vi har Gnist trening og helse som ligger ganske nærme – og flere treningssentre i Sandvika. De har alltid vært sterke, men nå er det vi som kommer opp!

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal senterleder Jesper Makholm i Lifestyle by Fornebuporten.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]