annonse

annonse

Stafetten med Sigbjørn Fremnesvik, Stamina Tromsø

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå i Tromsø.

Navn: Sigbjørn Fremnesvik

Stilling: Daglig leder

Senter: Stamina Trening Tromsø

Fikk stafettpinnen fra: Tina Gravbrøt

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har ca. 1800 medlemmer.

– Hvor mange er aktive?

– Ser man på siste kvartal så har over 80 prosent av medlemmene vært innom oss på trening, men i løpet av det siste året er tallet enda høyere. Siste uken har vært veldig rolig, fordi sommeren endelig kom hit til oss i nord.

– Årlig omsetning på senteret?

– Vi omsetter for tett oppunder 10 millioner i året.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

– Ca. 10 prosent av omsetningen er salg av personlig trening i ulike former. Det er veldig gøy å se at flere og flere får øynene opp for PT. I tillegg til mer tradisjonelle PT-timer har vi alt fra seniorer som jobber med PT for å forbedre balansen og ektepar som kjøper Duo-timer for å nå sine mål sammen, til bedrifter som kjøper personlig trening til sine ansatte i arbeidstiden.

 – Mest populære gruppetime på senteret?

– Vår timeplan består av ca 50 timer i uken i høysesongen, og det er mange ulike favoritter blant medlemmene. Egenproduserte timer slik som Tabata, Kettlebells, Slynge og Pulsstep er noen av de mest populære. BodyPump og BodyCombat fra Les Mills har også veldig bra besøksstatistikk. I sykkelsalen er blant annet intervalltimene og morgensykkeltimene veldig godt besøkt på høsten og vinteren. Så avtar det en del når all snøen har smeltet og sola kommer tilbake.

– Roligere timer, slik som Yoga og Pilates, er også veldig populære, spesielt i mørketiden.

– Trener du med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Pulsklokken har jeg på meg døgnet rundt. Men, dersom jeg måtte velge mellom pulsklokke og god musikk på ørene, så hadde pulsklokken blitt forkastet. Det er egentlig bare når jeg går på ski eller i fjellet at jeg ikke er avhengig av musikk til treningsøkten.

– Apper laster jeg gjerne ned av nysgjerrighet, men jeg bruker dem lite i hverdagen.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

 – Først og fremst er det menneskene som jobber her og alle de flotte medlemmene våre som gjør Stamina Trening Tromsø til et bra sted å være, med et unikt miljø. Dessuten har vi et tett samarbeid med Stamina Helse, som ligger i samme bygg som oss. Dette gjør at vi skiller oss fra de fleste av våre konkurrenter. Blant annet har vi sammen utviklet et eget Helsemedlemskap, som er et helhetlig og profesjonelt tilbud til dem som ønsker hjelp til livsstilsendring og vektnedgang.

– Med tanke på alle lavprissentrene som har kommet de siste årene, skiller vi oss også ut ved å ha et fullservicetilbud med gruppetrening, PT, barnepass og nøkkelkortløsning. Og fokus på jevnlig kompetanseheving av de ansatte skal gjøre oss godt utrustet for årene som kommer.

 – Hvem er din største konkurrent?

 – Akkurat nå om dagen er det nok sola og varmen som utkonkurrerer oss til en viss grad. Ellers er det nok sofaen som gir oss størst kamp om folkets tid. I Tromsø er vi veldig heldige som har en fantastisk natur rett utenfor døren, og tromsøværingene er veldig flinke til å benytte seg av denne.

– Tjue treningssentre i Tromsø gir et veldig variert treningstilbud til befolkningen. Hos oss trives veldig mange fordi de opplever å bli sett når de kommer på trening. Det gir dem lyst og motivasjon til å komme tilbake neste uke også.

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal min tidligere kollega Lone Stenseth, som nå er daglig leder for Avancia Treningssenter på Ski.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]