annonse

annonse

Stafetten med Tina Gravbrøt, Stamina Gressbanen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå i Tønsberg.

Navn: Tina Gravbrøt

Stilling: Senterleder

Senter: Stamina Gressbanen, Tønsberg

Fikk stafettpinnen fra: Hanne Gogstad-Andersen

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har ca. 2 200 medlemmer på Gressbanen.

– Hvor mange er aktive?

– I vinterhalvåret har vi en stor andel som er aktive – ca. 80 prosent. Vi ser at mange dropper litt ut når finværet kommer. Den siste måneden har vi hatt et gjennomsnitt på 70 prosent, fordi noen velger å fryse medlemskapet sitt i sommermånedene.

– Årlig omsetning på senteret?

– Vi omsetter for i underkant av 10 millioner kroner.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

 – Årets budsjett ligger på 1,1 millioner, der vi ligger godt an i løypa. Dette er en økning på ca. 25 prosent fra fjoråret. Vi har stor pågang fra kundene, og fra høsten av kommer vi i til å ansette nye PT-er.

– Mest populære gruppetime på senteret?

 – Bodypump og Bodybalance fra Les Mills er alltid fullbooket. I tillegg har vi meget godt besøk på egne gruppetimekonsepter som Get in Shape, Tabata, Step og Puls. Her har instruktørene fått spillerom til å lage egne timer innenfor rammer, noe som gjør at timen blir svært personlig, og vi får en fast og meget lojal medlemsgruppe.

– Vi har dessuten hvite timer som Stretching og Yoga, hvor vi det siste året har sett en økt popularitet. Sykkeltimene er jevnt over godt besøkt på vinterhalvåret, men den siste måneden har vi tatt bort noen timer fordi flere velger å sykle ute.

– Trener du med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Her er aktivitetsbåndet på både natt og dag! Prøver å følge med på hva som skjer, både for min egen del og for å holde meg oppdatert. Jeg liker å måle resultater og ha konkurranser både med meg selv og med andre. Kjeden ser også at dette er fremtiden, så vil lover at det vil komme spennende ting fra oss i nærmeste fremtid også.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

 – Stamina Gressbanen er et fresht og godt utstyrt senter, plassert rett i utkanten av Tønsberg, i samme lokaler som Tønsberg Fotballstadion. Vi har alltid vært et sosialt senter, med stort fokus på at våre medlemmer skal føle seg hjemme i vårt trygge og rene miljø.

– Mange av våre ansatte har jobbet her helt siden oppstarten for 15 år siden, og det tror jeg også er et suksesskriterium for å beholde medlemmer, år etter år. Vi er dyktige på å ha aktiviteter på senteret, og har en årlig sykkeltur til Mallorca, for å nevne noe av det sosiale vi gjør.

 – Hvem er din største konkurrent?

– Som nevnt tidligere ser vi at sommeren er en utfordring for oss som driver senter. Da skal plutselig alle ut og løpe i skogen og sykle langs veiene. Likevel ser vi at flere også velger å ta et par økter innendørs, og at det har blitt mindre «skippertak» til høsten.

– Det er veldig mange treningssentre i Tønsberg, tror det er snakk om 15-16 stykker, noe som er ganske mye for en by på under 50 000 innbyggere. Vi mistet endel medlemmer til lavprissentre da de poppet opp rundt oss for noen år tilbake, men vi har fått veldig mange tilbake igjen. De savnet trivselen og det trygge, vante miljøet. Jeg tror at det er viktig for mange å bli sett når de kommer på trening, og vi har en god heiakultur på senteret vårt.

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Da tenker jeg vi skal bevege oss nordover til Sigbjørn Fremnesvik i Stamina Tromsø.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]