annonse

annonse

Stafetten med Tom Erik Oxholm, Akropolis Trening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Treningsindustrien.no tar pulsen på senter-Norge.

I Stafetten svarer senterledere eller daglige ledere ved landets treningssentre på kjappe spørsmål om seg og sitt, før pinnen overleveres til nestemann. Stafetten lever sitt eget liv og plutselig er den hos deg… Vi er nå i Drammen

Navn: Tom Erik Oxholm

Stilling: Daglig leder og styreleder

Senter: Akropolis Trening Drammen

Fikk stafettpinnen fra: Pål Hauge

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Hvor mange medlemmer har dere?

– Vi har 5 500 medlemmer.

– Hvor mange er aktive?

– Nesten alle, jeg antar i overkant av 90 prosent.

– Årlig omsetning på senteret?

– Vi omsetter for mellom 25 og 26 millioner.

– Prosentandel av omsetning i PT-salg?

– Den utgjør mellom syv og åtte prosent

– Mest populære gruppetime på senteret?

– Det er spinning, hvor vi er veldig gode. Vi har de nyeste syklene fra Technogym, med watt, puls og diagrammer. De er også utstyrt med store projektorer hvor vi kjører film. Zumba og bodypump er også populært. Forøvrig begynte jeg med spinning for 25 år siden, og i Larvik hadde jeg Europas største sal, hvor 125 personer kjørte samtidig.

– Trener du med eller uten gadgets (og i så fall, hva)?

– Jeg trener både med og uten. Vi bruker veldig mye watt på sykkel, som er mye mer stabilt enn puls. Som instruktør er jeg dessuten opptatt av at de som er i salen skal få en opplevelse. Jeg coacher kundene mine slik at de får optimalt utbytte av treningen.

– Hvordan skiller senteret seg ut fra konkurrentene?

– I samarbeid med Technogym har vi nå organisert tilbudet i fem opplevelesesaspirasjoner: I Balance-timen får man balanse for kropp og sjel og avspenning fra en stresset hverdag. Treningen foregår både på sykkel og i sal. Shape-timen er for dem som vil kontrollere vekten og forme kroppen. Treningen er i all hovedsak styrke og kondisjon. Mest kondisjon.

– Den tredje aspirasjonen heter Fun. Her får man en god og morsom time med så mye treningsunderholdning at man glemmer tiden. Her er det liv og røre i salen, med mye musikk, og man kan synge til om man vil. Dette gir en skikkelig flow i kroppen. Fjerde variant er Power-timen: Her trener man både i sal og på sykkel. Dette er for dem som vil ha enda mer ut av treningen. Man trener styrke og kondisjon. Mest styrke.

– Femte aspirasjon er Sport-timen.  Den retter seg inn både mot konkurransefolk og mosjonister og de som vil enda et steg videre. Her er det mer trøkk enn i Power-timene, og arbeidsøkten er fra 75 minutter og oppover.

– Vår visjon er at folk skal ha en opplevelse, fra de setter foten innenfor døren og møter medarbeiderne i resepsjonen, blir veiledet av instruktøren og videre gjennom hele treningsøkten. Dette kommer vi til å legge veldig vekt på i årene fremover.

– I vårt senter som ligger på Marienlyst stadion, har vi samlet alt som er av idrettsungdom i Drammen og idrettsfolk forøvrig. Vi har inngått et samarbeid med Olympiatoppen Sørøst som skal ha dette som et kompetansesenter for å utvikle kraft, spenst og hurtighet.

– Hit kommer ungdom fra videregående skole. De blir fulgt opp av Olympiatoppen, og ungdommene får kjennskap til toppidrettens metodikk, hvordan de må trene og hva som skal til for at man skal bli god. Selvfølgelig har vi også fokus på mannen i gata, og på Marienlyst har vi mange såkalte vanlige medlemmer som trener der daglig.

– Hvem er din største konkurrent?

– Det er Sats Elixia! La meg legge til at det alltid er bra å ha en kjempegod konkurrent. Det gjør at man må skjerpe seg maksimalt.

– Hvem skal svare på disse spørsmålene neste gang?

– Det skal Skjalg Dreyer i Stamina Trening.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]