Da Actic-kjeden kjøpte opp Asker Treningssenter, oppstod samtidig et nytt selskap. ata Treningsutstyr skal nå drive selvstendig med Robin Payman og Soroush Jozani som eiere.
ata er opprinnelig forkortelsen for Asker Treningsakademi, som i 2014 startet opp som en leverandør av kompetanse til treningsbransjen. ata lå under Asker Treningssenter.
Asker Treningssenter er nå kjøpt opp av Actic-kjeden, og ata Treningsutstyr er skilt ut som eget selvstendig selskap med to eiere: Robin Payman og Soroush Jozani.
LES OGSÅ: Actic-kjeden kjøper Asker Treningssenter
– Vi har beholdt ata, men lagt til Treningsutstyr i navnet for å tydeliggjøre hva vi driver med, sier Robin Payman, daglig leder av selskapet.
– Inntil nå har vi hatt hovedfokus på å drive Asker Treningssenter, men i og med at Actic har overtatt den biten, kan vi konsentrere oss hundre prosent om utstyr og kompetanse.
Bredt grunnlag
ata leverer treningsutstyr og kompetanse til treningsbransjen over hele Norge, og kundene er treningssentre, bedrifter, klinikker, hoteller, badeland, crossfit-boxer og kommuner. Blant kundene finner vi AFPT, Stamina, Family Sports Club, Trento, Dressmann og Kristiansand kommune.
– Vi har et svært godt forhold til Actic også, som selvsagt vil bli en viktig kunde for oss, sier Payman.
– Vi kan tilby kundene råd om alt fra grunnleggende kompetanse og drift av resepsjon til hvordan en smoothie-bar, PT-virksomhet og salg bygges opp. Gjennom vår erfaring og våre forskjellige segment kan vi hjelpe kundene med en helhetlig løsning, sier Payman.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– I tillegg til å utruste lokalene med moderne løsninger gir vi også faglig kompetanse for å høyne trenernes ferdigheter og prestasjonsnivåer. Slik hjelper vi eierne til raskest mulig inntjening, og personalet får en arena til å lykkes.
Kalkulerer med vekst
I 2017 solgte Asker Treningssenters kompetanseavdelinger for over 9 millioner kroner og omfatter CrossFit, PT og klinikk, ifølge Payman.
Han legger til at økonomien ser bra ut.
– Vi har hatt vekst i omsetningen, som er blitt doblet de første årene. Omsetningen er stabil med gode driftsmarginer. Alt overskudd pløyes rett tilbake i utviklingen av selskapet.
– Etter at ata Treningsutstyr ble selvstendig selskap regner vi med å få en omsetning på rundt fem millioner kroner for 2018. For 2019 kalkulerer vi med en betydelig vekst, fordi vi nå konsentrerer oss hundre prosent om ata.
Skal spesialisere selskapet
ata fokuserer på kvalitet, og for å kunne stole på at kvaliteten av utstyret holder hva man lover, må det igjennom tøffe tester.
– Før vi tilbyr utstyret på det norske markedet, er det blitt grundig utprøvd av 5 000 medlemmer på senterne våre. Blant annet fikk en crossfit-box gjennomgå på det verste. Slik har vi fått nødvendig feedback, og utstyr er blitt sendt tilbake til tegnebordet som gjenstand for en ny og forbedret konstruksjon.

ata Treningsutstyr er klar over at de befinner seg i et marked som byr på store utfordringer.
– Konkurransen er beinhard. Det er mange som jobber med samme type leveringer og som ønsker å vinne oppdragene. Alle prøver å overbevise kundene om at man er det beste valget, og vi konkurrerer mot dyktige og profesjonelle folk.
– Vi opplever å bli godt tatt imot og vi har kunnet vokse. Oppgaven nå blir å spesialisere selskapet og få på plass funksjonene slik at vi kan vokse på en solid plattform. Vi må ekspandere og legge strategiene for salg, selgere, logistikk og back office.
Ikke for en hver pris
Payman mener at et vellykket salg er når kunden også opplever en gevinst på kort og lang sikt. Dette styrker i tillegg atas posisjon i markedet.
– Vi er opptatt av å bygge gode relasjoner. Vi er dessuten så heldig stilt at kunder i stor grad kommer til oss. Men vi vil legge mer vekt på også å oppsøke kunder og gjøre oss enda mer synlige i markedet. Vi legger stor vekt på at våre leveranser skal bidra til å skape lønnsomhet for kunden fremfor å selge noe for enhver pris.
– Dette har vært vår grunnpilar og den har bidratt til vår store fremgang og vekst. Vi vet hvordan det er å sitte på eiersiden, og at mye penger og mer utstyr nødvendigvis ikke medfører at senterne får flere medlemmer. Dette er noe vi vektlegger i våre møter med kunden, fastslår Payman.