annonse

annonse

Står stolt på egne ben

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Family Sports Club Stovner og ekspress-senteret på Rommen, hoppet av kjedelivet for å stå på egne ben som STOLT Trening.

I fjor høst var det slutt for Family Sports Club i Groruddalen. Sammenfallet med at Line Norum gikk av som kjedeleder i FSC, var ikke tilfeldig. Hun er en av eierne av de to sentrene.

– Da jeg sluttet som kjedeleder var det å gå ut av kjeden med våre to sentre en naturlig følge. Jeg skulle jobbe for de to sentrene som jeg er deleier i, og sitter på den samme kompetansen jeg satt på som kjedeleder. Skulle vi fortsatt i kjeden ville vi betalt for en del av kjedeproduktene to ganger – først i min lønn, deretter til kjeden, forteller Norum.

Hun legger til at det også var samarbeidsproblemer.

– Avslutningen av arbeidsforholdet i kjeden var ikke pen, uten at jeg vil gå nærmere inn på det – og gav ikke grunnlag for et samarbeid videre.

LES OGSÅ: Ny sjef i Family Sports Club-kjeden

Gøy å være lokal

– Hva slags ambisjoner har STOLT Trening – skal det være en ultralokal aktør på Stovner med ett fullservice- og ett ekspress-senter, eller ligger det større ambisjoner bak?

– Det vil tiden vise. Vi er åpne for muligheter, men trives også veldig bra med våre to sentre. Med to lokasjoner og i overkant av 2 000 medlemmer har vi i ledelsen mulighet til å være veldig tett på driften, og det ser vi at er viktig for å lykkes.

– Det er også veldig gøy å være lokal. Spesielt på Stovner. Det å være stolt av, fremme og hegne om et lokalmiljø som får grisebank i media fører til et veldig fint miljø. Vi står sammen med medlemmene våre om lokalpatriotisme på tvers av bakgrunn og religion – og på tross av at mange utenfor er skeptiske til området, sier Norum.

Og forteller videre at de ikke kjenner seg igjen i bildet som tegnes av Stovner i mediene.

– Ett eksempel er at vi har hatt år tidligere hvor over 20 prosent av omsetningen har vært salg av PT. Midt i tjukkeste Groruddalen har vi mange medlemmer som ønsker å investere tusenvis av kroner i måneden på helsen sin.

LES OGSÅ: FSC Stovner går for ekspress

Har en trygg plattform

– Hvordan har utviklingen vært i 2017 – og hvordan ser det ut i 2018?

– Utviklingen har vært fantastisk. Det er 11 år siden vi startet, og endelig har det løsnet – på både Stovner og Rommen. Medlemsmassen vokser, vi har flinke, stabile ansatte og økonomien er positiv. Vi er vant til å holde på i motbakke, så dette er veldig moro!

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Nå har vi en veldig fin plattform som gir oss muligheten til å tenke større og bedre. Endelig kan vi bruke mer tid på digital markedsføring og PR, på omdømmebygging, på kompetanseheving, og på å være en positiv bidragsyter for folkehelsen i lokalsamfunnet – på flere måter enn de som gir umiddelbart mer penger i kassa.

– Vi kan gjøre ting som føles viktig og riktig, og som betyr noe for mange flere enn oss selv. Flere av landets største aviser omtaler i disse dager seminaret vi skal ha om trening og spiseforstyrrelser 9. mars. Vi tjener ikke en krone på det, men det føles godt å gjøre noe meningsfylt, og tenk om vi klarer å hjelpe noen som lider av sykdommen!

LES OGSÅ: Medlem døde av spiseforstyrrelser

Full frihet

– Hva er fordelene med å stå alene, kontra det å være med i en kjede?

– Kort vei fra beslutning til gjennomføring, og full frihet til å tilpasse lokalt. Jeg er på ingen måte motstander av å være i en kjede. FSC-kjeden var bare ikke riktig for oss lenger, og kompetansen vi har innomhus er god nok til å stå veldig godt på egne ben, fastslår Norum.

– Går dere ikke litt mot trenden her; flere påpeker at det stadig vil bli vanskeligere å stå alene, og at kjedene bare vil vokse seg større?

– Det gjør vi kanskje, men vi ser jo at det fungerer godt for oss.

– Hva blir de største utfordringene for STOLT Trening i tiden fremover?

– Akkurat nå ser fremtiden veldig lys ut, og vi gleder oss over det, konkluderer Norum.

LES OGSÅ: Bransjeprofilen: Fra instruktør til direktør på én time

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]