annonse

annonse

– Starter opp litt på nytt

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Concept Norway har ryddet. Kontor, lager og showroom i Sandefjord er lagt ned. Nå står lønnsomhet i fokus.

– I 2016 har vi foretatt en opprydding, og begynt litt på nytt igjen. Vi har vært litt usynlige i markedet og har ikke deltatt på de riktige arenaene. Så nå har vi gjort en ganske stor endring, hvor jeg har kommet inn som partner og daglig leder, og har to selgere som jobber sammen med meg, fastslår Ståle Olestad Hansen.

Concept Norway omsatte i 2015 for ca. 6,7 millioner kroner, og fikk et driftsunderskudd på ca. 0,5 millioner. Det var ikke godt nok for de svenske eierne.

LES OGSå: Mest plusstall for utstyrsleverandørene

Olestad Hansen forteller at målet fremover er å vokse, men på bemanningssiden vil det ikke skje så mye det neste året.

– Nå er vi tre som reiser rundt i Norge, og vi har etablert et kontor i Oslo. Vi kommer til å benytte oss av tjenestene ved hovedkontoret i Sverige, både innen logistikk, service og en del administrasjon, sier han.

Vil ha slutt på overinvesteringer

Den nye sjefen i Concept Norway forteller at en del av endringene er gjort for å få kontroll på, og redusere, kostnadene.

– Det vil vi nok ikke se effekt av før vi går inn i 2017, men vi har fra mai i år har vist positive tall måned for måned.

Hva er ambisjonene til Concept i Norge sett et par år frem i tid?

– Ambisjonen er selvfølgelig å vokse, men det viktigste nå er å bli bærekraftig og tjene penger. Jeg tror vi må være litt tålmodige å innrette oss mot hvordan bransjen er for tiden – og samtidig bidra til å hjelpe bransjen. Det har vært en del overinvesteringer, og det kan ikke fortsette. Nå tror jeg bransjen må fokusere mer på å tydeliggjøre sitt konsept og å utvikle de ansatte.

Konkurrerer med seg selv

Er det spesielle segment dere sikter dere inn mot, produkt- og kundemessig?

– Vi har avtaler med de store kjedene, og vi har en veldig stor bredde i sortimentet. BodyBike kommer med spennende nyheter i midten av neste måned, og vi retter oss inn mot gruppetrening og spinning. Vi har vårt eget produkt, Concept line. Det blir også spennende å se hva vi kan få til med Cybex. Cybex har en sterk posisjon verdensbasis, men vi har en liten vei å gå her i Norge.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Concept Norway har fokusert på treningsbransjen, men Olestad Hansen forteller at de får forespørsler innen helse- og bedriftssegmentet.

– Så vi ser på andre segmenter selv om vi har fokusert på treningsbransjen. Trendene i bransjen påvirker oss også. De siste leveransene vi har hatt sist måned har for eksempel vært til rene Crossfit-sentre.

Du skal på en måte konkurrere med deg selv fremover, ref. dine åtte år som sjef i Qicraft Norway. Hvem vinner?

– Jeg tror det er plass til oss også. Selv om vi konkurrerer om de samme kundene er vi likevel forskjellige på mange områder. Vår force er et veldig bredt varespekter. En annen er at vi har et veldig stort lager i Jönköping, noe som gjør at vi kan levere raskt på relativt store prosjekter. Dessuten har vi fordeler av stordrift. I Sverige omsetter vi for ca. 140 millioner kroner, og vi skal dra nytte av de tjenestene som ligger der, fastslår Olestad Hansen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]