annonse

annonse

Har stått støtt på gruppetrening

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Etter fem år med fast tro, opplever Enjoy Body & Soul i Haugesund ventelister på gruppetreningstilbudet. – Jeg tror folk innser at de ikke kan trene beinhardt hele tiden, forteller daglig leder Linda Eiternes.

Hun fastslår at hun driver treningssenter i byen «med flest treningssenter og frisører i forhold til innbyggertallet». Og det har langt ifra vært en dans på roser.

– Vi har alle vært med på trendene og alt som kommer og går, men gruppetreningen består. Vi har holdt på og ikke gitt opp, og nå ser vi at dansetimene kommer tilbake og step-timene har fått en skikkelig opptur, sier Eiternes og legger til at Step Styrke har alltid ventelister. Timen som kombinerer en halvtime step og halvtime styrke er alltid full.

– Vi har også en Step To-time som jeg har brukt flere år på å bygge opp med en liten, fast gjeng. Den har også blitt superpopulær. Dessuten har vi har fått en kjempeoppsving på seniortrening, timen i kveld har allerede 8-10 på vent. At vi opplever ventelister og «kø» nå langt ut på våren, er kjempegøy, fastslår hun.

At klassisk gruppetrening har fått et oppsving, støttes av American College of Sports Medicines (ACSM) årlige undersøkelse om treningstrender. I trendbildet for 2017 debuterte gruppetrening på sjetteplass.

Lager egne timer

Årsakene til oppsvinget for gruppetrening lurer også Eiternes på, men hun tror at folk innser at de ikke kan trene beinhardt hele tiden, og at alt ikke trenger være så konkurransepreget.

– Det er viktig når man kommer på trening å koble ut, men samtidig bruke hodet litt også. Vi har ikke fulgt så mange trender og kjører fortsatt avanserte Step-timer, dansetimer og «low impact»-timer – for jeg tenker at dette har kommet for å bli.

På Enjoy kjøres det utelukkende egenutviklede konsepter, ingen lisensierte timer nå lenger.

Linda Elise F. Eiternes i Enjoy Body & Soul. (Foto: Enjoy)

– Jeg har lyst til at instruktørene selv skal være kreative og lage sine egne timer. Vi har prøvd flere konsepter, men jeg føler at når instruktørene lager timen selv, skinner det også gjennom i glede og formidling, sier Eiternes.

Hun legger til at kompetanseheving og motivasjon for å kunne komponere nye timer står høyt på agendaen.

– Du skal ha sommerfugler i magen når du går inn til en hver time. Å skape magien er viktig, så vi har en del samlinger og workshops internt, og samarbeid med et annet senter hvor vi for eksempel kjører en helg med både praksis og teori for å sørge for faglig påfyll.

– Pre-koreograferte timer er bra for ferske instruktører, for da er de sikre på at konseptene fungerer og kan konsentrere seg om gjennomføring og formidling. Men jeg synes det er gøy at mine instruktører jobber med dette selv; finne det som inspirerer dem, sette sammen musikk og bevegelse.

De flittigste gruppedeltakerne er kvinner mellom 25 og 50 år. Ifølge Eiternes har senteret også endel yngre kvinner, selv om trenden der er mer egentrening.

Skal bli best

Eiternes’ «stahet» på gruppetrening har langt ifra vært en medgangsbølge. Minus på driften har snarer vært regelen enn unntaket de fem årene senteret har eksistert.

Eiternes kjøpt ut to aksjonærer, og kombinert med investeringer på grunn av økende medlemsmasse, var det en tøff start i 2014 og 2015. Oljekrisen og tilknyttet industri på Haugalandet, gjorde ikke ting enklere.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– I 2016 har det hengt litt etter fra de foregående årene, og vi mistet også en del medlemmer på grunn av høy arbeidsledighet, så tallene er ikke kjempebra. Men vi har en huseier som vil vårt beste og får nå ny leiekontrakt som er mer gunstig. Jeg tror 2017 kommer til å bli året vi skal snu det, fastslår hun.

Trenings- og velværesenteret var oppe i ca. 900 medlemmer, men mistet 150. Nå er massen på vei opp igjen.

– Vi har hatt en økning siden januar, og merker at vi har mer aktive medlemmer, så nå etter fem år føler jeg at vi begynner å få et navn.

Hva er målet for året og neste år?

– Målsettingen er å bedre tallene, øke medlemsmassen, selv om sommeren nå snart kommer, samt se på en større sal i tillegg til den vi har, slik at vi kan bli enda større på saltrening. Målet mitt er at vi skal bli best på Haugalandet når det gjelder gruppetrening, sier Eiternes.

 

annonse

Senterpartnere

Leverandørpartnere

[l_slider]