annonse

annonse

Stengte treningssentre gav salgsboom for hjemmeutstyr

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Eier Ole Christian Mobech i Performance by OCM opplevde et voldsomt trøkk rett etter beskjeden kom om at alle landets treningssentre måtte stenge. – Jeg jobber fra 8 til 22 hver dag for å få ut produkter til kundene, forteller han.

Norge slutter ikke å trene selv om alle landets treningssentre nå er midlertidig stengt. Det florerer av treningsvideoer og programmer fra frittstående sentre, kjedene og de mange PT-ene som skal holde kundene sine varme.

Mange tar nok også skjeen i egen hånd, og kjøper utstyr for å kunne trene på hjemmebane. Det er i hvert fall opplevelsen til Ole Christian Mobech.

– Det var da det smalt sist uke det virkelig begynte. Da skulle folk ha treningsutstyr til hjemmebruk, så nå jobber jeg fra 8 til 22 hver dag for å få ut varer, forteller Mobech.

Glad for å hjelpe

– Jeg har stor forståelse for at mange går til innkjøp av eget treningsutstyr i disse tider. Det å sitte i isolasjon hjemme og ikke få trent, kan være ganske tøft og utfordrende for mange. Kanskje mye tøffere enn man skulle tro, trening fører jo som kjent til økt følelse av velvære og bedre selvfølelse.

– Da dette blir revet bort over natten er det mange som ender opp isolert hjemme og må være alene med seg selv. Da kommer også gjerne uro og angst, sier han.

Mobech har egne erfaringer med at den uroen kan være ganske vond og vanskelig å håndtere.

LES OGSÅ: Fra avhengighet til egen utstyrsleverandør

– Jeg er jo tidligere rusmisbruker og har tilbring mye tid i isolasjon. Selvbildet og selvfølelsen min har vært dårlig og det har vært tøft for meg å endre dette.

– Nå det ekstra gøy å kunne hjelpe så mange andre som trenger hjelp i denne utfordrende tiden, flere unngår depresjon, andre ønsker å trene for eget velvære. Det er meningsfullt for meg å kunne bidra med dette i denne utfordrende perioden vi er i nå.

Har skapt en boom

– Hva er det folk kjøper?

– De kjøper stort sett enkle treningsbenker, håndmanualer og andre småvarer som strikker og turnringer eller slynger. Og så er det noen som kanskje har sittet på gjerdet og lurt på om de skal bygge en garasjegym – som ser dette som et fint incitament for å slå til, så det går noen større pakker også.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Mobech sier at leverandørene hans utenlands også merker trøkket.

– Jeg snakket med en i USA og de hadde hatt 1500 bestillinger etter helgen. En annen leverandør i Europa, som pleier å ha 50-60 bestillinger i helgen, hadde nå 500-600 bestillinger.

– De hadde solgt 300 sammenleggbare benker, og kunne avse 30 til meg, så om noen uker er det nok rimelig tomt for hjemmetreningsutstyr i hele Europa.

Varer fra leverandører i Kina tar tid å få inn. Ifølge Mobech gir produksjon og frakt en ledetid på ca. 12 uker.

– Så eneste problem nå er at jeg begynner å gå tom for en del varer.

– Så koronakrisen har skapt en boom for deg?

– Ja, det er de som selger antibac, dopapir og treningsutstyr til hjemmet som har gode tider nå!

Nådde målene i fjor

– Hvordan går det med resten av butikken?

– Det er ganske stort for meg å ha fått startet eget firma og komme meg videre i livet mitt. Det gir meg mange nye utfordringer og det har gitt meg større tro på meg selv og mine kvaliteter.

– Det går bra med tredemøllene. Nå har jeg også begynt å reparere kretskort som er en ganske kostbar affære å kjøpe nytt. Og for et par uker siden hadde jeg levering på fem splitter nye Precor tredemøller til en bedrift, og det er mange som vil ha brukte tredemøller også.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Sist vi snakket med deg håpet du på en omsetning på tre mill. i 2019. hvordan gikk det?

– Det ble 3,4 millioner i fjor. I år håper jeg å omsette for fem millioner kroner, så får vi se, sier Mobech – og legger til at mens han snakket med oss, er det kommet masse ubesvarte anrop på telefonen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]