annonse

annonse

Stor antidoping-aktivitet på sentrene

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Ved utgangen av 2018 er det 525 treningssenter i Norge som har inngått avtale med Antidoping Norge (ADNO) om å bli Rent Senter. 26 av disse har kommet til i løpet av året.

Av de 526 sentrene har cirka 90 prosent fullført prosessen med å bli sertifisert, skriver Antidoping Norge i en pressemelding.

Rent Senter er ADNOs antidopingprogram for treningssenter, som har fokus på kompetanseheving, informasjon og mulighet for dopingkontroll.

For å bli et sertifisert Rent Senter må senteret implementere antidopingregler i sine medlemsvilkår, og alle medlemmer må signere senterets antidopingregler ved innmelding.

Kim Eilertsen, prosjektansvarlig Antidoping Norge

Fullført sertifisering gir mulighet til å markedsføre det aktuelle senteret som et Rent Senter. Det gis også tilgang til materiell, og en får mulighet til å bestille dopingkontroller.

– Det er avgjørende at ansatte og PT-er på treningssentrene har kunnskap om antidoping og tilgang på ressurser de kan bruke i det forebyggende arbeidet. Det får de ved å bli medlem av Rent Senter, og det er gledelig at stadig flere ser verdien i dette, sier Kim Eilertsen i Antidoping Norge.

Populær e-læring

Som del av Rent Senter-programmet får senterne tilgang til e-læring de kan tilby både ansatte og medlemmer. På nåværende tidspunkt har over 5 000 ansatte i treningssenterbransjen gjennomført e-læringsprogrammet. Stadig flere følger etter.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

ADNO følger også opp sentrene med avtale, og var i 2018 på 227 senterbesøk i 16 fylker. Det ble holdt 19 informasjonsstands, to foredrag og fire kurs om «Den viktige samtalen» i Trondheim, Tromsø og Oslo.

– Et rent treningsmiljø er en viktig forutsetning for et godt treningsmiljø. Vi opplever at det er nyttig å være til stede på sentrene, snakke med medlemmer og svare på spørsmål om antidoping. Vi blir godt tatt imot og inntrykket er at det er mange som vil vite mer, sier Eilertsen.

Sertifisering

Første steg mot å bli et Rent Senter er at eier eller leder registrerer senteret. Avtale vil deretter bli utsendt, og etter at årsavgift er betalt må det innhentes konsesjon fra Datatilsynet.

Videre må blant annet senteret implementere antidopingregler i medlemsvilkårene, ansatte gjennomføre e-læring og senteret utnevne en antidopingansvarlig.

– Prosessen er godt beskrevet på våre sider, og man får god veiledning i gjennomføringen. En sertifisering er gyldig i tre år, og synliggjøres blant annet ved en plakett som sentrene kan henge opp i lokalene, sier Eilertsen.

Rent Senter: Alt du trenger å vite!

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]