Koronakrisen har gitt en rakettvekst for digitalisering av treningstjenester. Norske Entirebody.no har fått flere hundre nye kunder, og mottar mange søknader fra PT-er som ønsker å bli online coacher.
Entirebody.no ble startet for ca. fire år siden. Gründer, eier og daglig leder Sander Andersen, har ikke hatt rolige dager etter at myndighetene beordret landets treningssentre stengt for en måned siden.
Selskapet har utviklet et system som skal gjøre det enkelt for fagpersoner å selge sine tjenester på nett.
– Vi får nå mange søknader fra PT-er som ønsker å bli online coacher. Der er det største trykket nå. Vi har også en lavpristjeneste – der vi leverer verktøyene som skal til for å skape en livsstilsendring på kundesiden. Den har også vokst veldig den siste tiden med over 300 nye kunder, forteller Andersen.
Vil sette varige spor
Per nå har Entirebody.no ca. 40 aktive coacher som selger sine tjenester via plattformen, til rundt 1200 medlemmer/kunder.
Andersen forteller at de siden starten har ventet på at treningsbransjen skulle digitaliseres, og at den nå blir tvunget til å gå i den retningen.
VÅRE ANNONSØRER:
[slideshow_deploy id=’1113′]
– Du tror at koronakrisen vil sette varige spor med hensyn til onlinetrening?
– Ja, det tror jeg. Og det vil ikke være det eneste som endres. Mange vil også tenke alternativt; «hva med naturen som treningsarena eller hva med hjemmet». Mange kommer til å ha mer fokus på hjemmekontor og en «remote struktur».
– Dermed vokser det frem et nytt marked for å levere forebyggende helsetjenester på nett.
Gode på innhold, men…
Gründeren påpeker at selskapet i utgangspunktet er en systemutvikler og community-bygger – og ser store muligheter for å tilpasse løsninger også til treningssentre. Per nå har de ingen avtaler, men er ifølge Andersen veldig interessert i partnere – og står klare til å strekke seg langt.
– I dag er vi ikke inne på for eksempel gruppetimer, men har konsentrert oss om online levering av veiledning innen en-til-en trening, ernæring og fysioterapi. Men det hadde ikke vært noe problem å utvikle gruppeløsninger.
– Har treningssentrene vært flinke til å tilby online trening?
– Ja, de har vært flinke til å levere innhold. Men de leverer på dårlige teknologiske løsninger, som ikke er brukervennlige. Jeg tror mange eiere kunne spart seg for både tid og «hassel» ved å velge bedre tekniske løsninger.
– Hva slags bilde har du på fremtiden for dere?
– Vi ser for oss å være en mer sentral aktør innen å utvikle systemer for å gjøre bransjen mer bærekraftig, for alle aktører: Både medlemmer, treningssentre og PT-er.
– Fremover skal vi også levere bedriftshelsetjenester for å skape flere inntektsben for aktørene i vår plattform: Alt fra treningssentre, PT-er, kostholdsveiledere og fysioterapeuter – rett og slett lage et økosystem, fastslår Andersen.
VÅRE KJEDEPARTNERE:
[slideshow_deploy id=’11726′]