annonse

annonse

Har stor tro på pakkeløsninger

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Startetreningssenter.no gikk på lufta 1. desember.  Bak tjenesten står utstyrsleverandøren Function Line som tar mål av seg til å kapre halvparten av nyetableringene i 2018 med konseptet.

– I Norge har det vært en positiv revolusjon de siste årene hvor vi har måttet fornye oss. Se på oljen; ting har vært for dyrt og vi har vært for grådige. Vi i treningsbransjen må også videreutvikle oss. Man trenger ikke være grådig og operere med overdrevent store fortjenestemarginer på de som gjør Norge bedre, men heller ha en enklere tilnærming, fastslår salgssjef Oskar Rosnes i Startetreningssenter.no.

– Da tenkte vi at startetreningssenter.no var et nytt og spennende konsept.

Bak selskapet Fuction Line som har lansert konseptet Startetreningssenter.no, står Thor Ivar Hornnes – som lenge har vært involvert i treningsbransjen som produktutvikler med blant annet kjedene Shapes, Trimeriet og utstyrsleverandøren Function Line på CV-en.

Ferdige pakkeløsninger

Kort fortalt flagger startetreningssenter.no pakkeløsninger på både design og apparater myntet på b2b-segmentet inklusive treningssentre, bedrifter, hoteller,idrettslag – og helt ned til de som ønsker et eget hjemmegym. Basert på areal har de satt sammen pakker som de mener er best egnet, og flagger åpne priser på totalløsningene.

– Designpakkene er laget for at kundene skal kunne farge og «brande» utstyret slik de vil ha det, for å få et personlig preg på det. Og vi har pakketert utstyret slik at det blir lettere å ta avgjørelser, forteller Rosnes.

– Dere flagger åpne priser som vel kan sies å være uvanlig, hvorfor?

– Enhver hjemmeside som fronter produkter vil alltid vise priser. Da holder folk seg der lenger, og blir mer interessert i produktene. Uten priser har man en arrogant holdning, men vi er veldig åpne for konkurranse. Vi vil at produktene og prisene skal snakke for seg, sier Rosnes.

De kostnadsbevisste får flate pakker

Prisene som flagges på sidene baserer seg på både segment og areal: I segmentet treningssenter er startprisen er ca. 436 000 kroner, mens den største pakken koster ca. 767 000 kroner.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Prisene inkluderer ikke montering og oppsett.

– Der har vi to veier. Noen har fått nøkkel i døren-levering, inklusive alle systemer for medlemshåndtering etc. – og noen får det helt flatpakket. De som er veldig kostnadsbevisste, får det flatpakket, sier Rosnes.

Han ønsker ikke å fortelle hvem kundene er, og forklarer det med at de har «brandet» sitt eget utstyr og ikke ønsker å stå frem i offentligheten.

Sikter mot 50 prosent

– Hvor setter dere inn støtet først?

– Mange av de som har vært mest interessert så langt er eksisterende sentre som vil skifte ut eller bygge ut det de allerede har. Nå i begynnelsen er de de som har størst volum – treningssentre og kjeder – vi satser på. Runde to i salgsplanen er hoteller og konferansehoteller som har utstyr, men som ofte er slitt og dårlig samt uten fungerende serviceordninger.

– Hvor mange totalpakker skal dere selge neste år?

– Det er beregnet at det startes mellom tre og seks treningssentre i måneden i Norge, og vi har sagt at vi skal klare å ta rundt halvparten av dem. Det er et høyt og hårete mål, men med meg som bergenser og Thor Ivar som konkurransemann, er det bare å sette de hårete målene – og jobbe enda hardere hvis vi ikke når dem.

Pris er det viktigste

– Hvem blir hovedkonkurrentene deres?

– Da vi laget dette regnet vi med at alle kom til å mislike oss, så jeg ser for meg rubb og stubb av alle som selger treningsutstyr. Men vi har kvalitet, så lavkvalitetssegmentet er ikke helt der vi er.

– Er pris det fremste våpenet i konkurransen?

– I utgangspunktet vil pris til syvende og sist alltid være det viktigeste for bedrifter. Et prisvåpen er der kun frem til noen andre sier at «dette klarer vi også» – så da må man fronte god service, behjelpelighet med design og oppsett – og «nøkkelen i døren-funksjonen» kommer til å bli viktig.

– Stadig flere utstyrsleverandører snakker mer om rådgivning og kompetanse, og setter det høyt på agendaen. Hvor står dere der?

– Min erfaring etter mange år innen salg er at man i nisjene ofte forsvarer høy pris med service og kompetanse. Jeg tror at en som starter opp et senter gjerne har en visjon om hvordan man vil drive. Men vi  tilbyr alle våre kunder en høy faglig kompetanse på treningsutstyr og drift,  samt landsdekkende serviceordning via vår profesjonelle samarbeidspartner Rogaland Driftservice – men tror at de aller fleste sentere har intern kompetanse til å gjøre mye av det utstyrsleverandørene også kan, fastslår Rosnes.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]