annonse

annonse

Store forventinger til ny sykkel

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Spinningsykkelen Body Bike Smart er lansert og distributøren har ambisjoner om å selge godt over tusen sykler årlig.

– Body Bike har gjennom de siste 20 årene designet og produsert markedets beste innendørssykler. Nå lanserer selskapet en helt ny sykkel, og den kommer i to versjoner, Body Bike Smart og Body Bike Smart+, forteller daglig leder Ståle Olestad Hansen i Concept Norway.

Concept overtok Body Bike-agenturet fra Qicraft tidligere i år, da sistnevnte valgte å rendyrke produktlinjen med Technogym-produkter.

Olestad Hansen sier at Body Bike har tatt vare på det beste, men kommer med tøffere design – og bedre, enklere og flere innstillingsmuligheter.

Modellene er fremdeles lukket, noe leverandøren fremhever som en fordel av sikkerhetsmessige hensyn, men også av hensyn til renhold og service.

Integrasjon med mobilen

– Body Bike Smart+ er virkelig en smart sykkel. Det er en sykkel som måler watt, og det interessante er at brukeren bruker sin mobiltelefon som «computer». Alt man trenger å gjøre er å laste inn en app som er utviklet for sykkelen, sier Olestad Hansen.

Body Bike Smart+
Body Bike Smart+

Appen gjør at brukeren kan følge treningsdataene sine på smarttelefonen samtidig som man trener, og alt lagres i appens treningsarkiv.

– Vi lagrer ikke personlig data, den har vi ikke tilgang til. Alt er personlig, påpeker Olestad Hansen.

Brukeren kan for eksempel velge å koble seg til Google Fit og dele treningsdata på sosiale medier.

Body Bike Smart+ appen bruker Bluetooth og/eller ANT+, som betyr at brukeren kan koble sykkelen til stort sett alle trenings-apper og visuelle systemer som benyttes av treningssenteret.

Eksakte målinger

– Body Bike Smart+ har også en revolusjonerende ny funksjon: SMART Charge. Brukeren produserer sin egen kraft ved hvert pedaltråkk. Tar man med seg en USB-kabel kan man lade telefonen samtidig som man trener og følger med på treningsdataen, forteller Olestad Hansen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Sykkelen bruker direkte kraftmåling for å måle kraftutslag. Dette betyr at det brukeren ser på displayet, er eksakte målinger, ifølge Concept-sjefen.

– En så nøyaktig måling oppnås ved å bruke en smartsensor, som fungerer på samme måte som en vekt. Sensoren måler den faktiske kraften du utøver. Ingen antagelser eller estimater.

Tror på godt salg

Olestad Hansen sier han er veldig trygg på at den nye Body Bike-sykkelen vil bli godt mottatt i markedet.

– De fleste som har eller har hatt en erfaring med Body Bike, vet at kvaliteten på sykkelen er ypperlig. Tilbakemeldingen fra de som har testet Body Bike Smart er fantastiske, fastslår han.

Hva er salgsambisjonene fremover?

– Jeg har tro på at det er realistisk å selge et sted mellom 1 300 og 1 500 sykler årlig.

Regner du med å måtte ta mange eldre sykler i innbytte for å få solgt den nye?

 – Vi er forberedt på at vi må ta sykler i innbytte, i hvilket antall, er vanskelig å svare på.

LES OGSÅ: Klare for oppgjør i spinningsalen

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]