annonse

annonse

Store forventninger til 3D-analyse

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nyetablerte 3Dfit AS har fått skandinaviske rettigheter for kroppsanalysesystemet Bodygee. – Vi har veldig store ambisjoner, fastslår daglig leder Jan Petter Øines.

– 3D-teknologien har jo eksistert noen år og nå har den funnet sin vei til fitnessbransjen, sier Øines til treningsindustrien.no.

Han er fysioterapeut og har drevet det lille senteret Helse & Trim, knyttet til praksisen utenfor Molde. Nå skal det i tillegg satses på å få 3D-basert kroppsanalyse ut på det norske markedet.

– Det vi leverer er en – på maskinvaresiden – veldig enkel løsning: Det består av et mobilt 3D-kamera som kobles til en iPad. 3D-bildene sendes inn til en sky-løsning der de blir behandlet og satt inn i Bodygee-systemet, forklarer Øines.

Enkel maskinvare fra Bodygee. (Foto: Bodygee)

På nett får kunden opp en PT-dashbord – en plattform for veiledning.

– Det kan være slankeprogram, treningsprogram, «meeting minutes» for veiledning, og rosinen i pølsa er 3d-bilder før/etter eller i ulike perioder i en treningsprogresjon for å følge og se utviklingen.

Er i dialog med flere

Øines forteller at det finnes forskjellige typer 3d-kroppsanalyseløsninger. De viktigste konkurrentene er Styku og Fit3D.

– Men dette er systemer som baserer seg på stasjonære anlegg, og alt foregår med lokal databehandling. Vår fordel er selvfølgelig investeringen, men også utviklingen rundt denne type teknologi. Man slipper å bytte ut fysisk utstyr periodisk. Alt blir oppdatert sentralt, sier Øines.

Daglig leder Jan Petter Øines i 3Dfit.

Han legger til at de allerede er i dialog med en stor kjede og flere mindre aktører. Og de skal delta på AFPT-konferansen i september og NIH Convention i november.

– Men vi har akkurat startet. Bodygee brukes i Sveits, og er i ferd med å etablere seg i Tyskland, Østerrike og Italia – og vi har fått rettighetene her i Norge.

Store ambisjoner

Forretningsmodellen er basert på antall brukere og antall innsendte scanninger.

– Vi har et datalagringsgebyr basert antallet brukere i Bodygee-systemet, per senter. For hver 500 kunder koster det 190 kroner i måneden. Og så er det en stykkpris på 3d-bilder, som vi selger per blokk. Man får en faktura på 50 stk. og når det nærmer seg slutten, får man en ny faktura på en ny blokk.

– Hvilke ambisjoner har dere i Norge?

– Vi tror dette er et salgbart produkt. Jeg tror folk er veldig interessert i å se hvordan trening påvirker kroppen, men også å få et innblikk i hvordan andre ser kroppen din. Det gjør man på en helt unik måte med en 3d-fremstilling av seg selv.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– De tradisjonelle løsningene klarer ikke å formidle det visuelle på samme måte, så vi har veldig store ambisjoner. Når startskuddet nå går, tror vi dette er noe de fleste vil se på, sier Øines.

Kan utvikle tjenestesalget

Han trekker frem at 3d-kroppsanalyse kan ha betydning for retention og utvikling av tjeneste- og PT-salg.

– Tjenestesalg er på mange måter veien ut av uføret bransjen sliter med. Jeg tror at dette kan være et mersalgsprodukt som gir penger i kassen. Kombinasjonen av en sterk motivasjonsfaktor knyttet til produktet, og at det kan brukes i ulike programsammensettinger – enten selge det som et tilleggsprodukt eller legge det inn i ulike medlemsprogram – er sterk.

– Dessuten er det lave investeringer og kostnadene knyttes til bruken – som kundene står for – og det tror jeg passer bransjen som hånd i hanske for øyeblikket.

– Skal dere bygge opp en salgsorganisasjon rundt produktet?

– Vi tar dette stegvis. Vi regner med å ha distriktsrepresentanter på salg, men først skal vi ta steg en og to – og få «ordet ut». Det er ingenting som går av seg selv. Men det er noe lettantennelig ved dette produktet, konkluderer Øines.

LES OGSÅ: Tror på suksess for kroppsanalyse i 3D

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]