annonse

annonse

Store forventninger til produktserie som skal kunne øke medlemsprisen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Technogym har nylig lansert produktserien Excite Live. – Denne inngår i en rekke av nyheter som vi lanserer i høst – i vårt største lanseringsår noensinne, sier senior account manager Ronny Pettersen i Qicraft Norge. Krumtappen i lanseringen er en ny tredemølle som har 30 prosent mindre fotavtrykk, samt programvaren Live som skal gi underholdning og treningsvariasjon til en bred målgruppe.

– Responsen har vært kjempebra. Vi har 300 enheter ute på tilbud, og har allerede solgt i underkant av 100 enheter – det er over forventning på tross av den situasjonen vi er i, konstaterer salgssjef Kjell Olav Engen i Qicraft Norge.

«Join The Party» er slagordet Technogym har valgt for lanseringen av Excite Live. Ifølge Engen henspiller det på mer «action og liv» for å treffe en bred målgruppe.

Excite-serien har vært på markedet lenge, men med Live-oppgraderingen følger det også fysisk produktutvikling. Engen trekker frem tredemøllen, ellipsemaskinen og sykkelen – som alle har blitt oppgradert.

– Resten ligger i programvaren Live, sier Engen.

Skal treffe bredt

Produktserien er myntet på alt fra «millennials» til den godt voksne brukeren. Ifølge Engen handler det om å engasjere de yngre, holde på de midt i livet og tiltrekke seg de godt voksene.

– Technogym har sørget for at utstyret treffer bredere. På den ene siden underholder man de som trenger underholdning for å gidde å trene. Man effektiviserer rutinene for de som vil ha en effektiv og god treningsøkt, og man sørger for å gi feedback på ytelsen underveis for de som ønsker å forbedre prestasjonen sin, sier han.

– Alt bunner ut i opplevelse, fastslår Ronny Pettersen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Møllen blir volumdrageren

Blant produktene i serien er det tredemøllen som forventes å bli bestselgeren volummessig. Ifølge Pettersen er det en kjempeoppgradering i forhold til eksisterende Excite-mølle.

– Den har blitt 30 prosent mindre i fotavtrykk på grunn av at motoren ligger under løpedekket. Der sparer man 50-60 cm. sammenlignet med andre møller – men selve løpeflaten har likevel blitt 13 posent større, forteller han.

Ellipsemaskinen har blitt oppgradert med muligheten til å gå i oppoverbakke, mens sykkelen har fått et lavere innsteg.

– Begge deler har vært etterspurt fra markedet, fastslår Engen.

Den største nyheten ligger i navnet: Live – programvare som presenteres på et sett nye skjermer som er helt frie for betjeningsknapper.

– Technogym har tatt inn over seg at vi bærer med oss våre egne «wearables» og at de til en hver tid er tilpasset vårt eget bruksmønster. Det gjenspeiles i den nye Live-skjermen som i mye større grad baserer seg på de samme elementene som for eksempel Apple, Spotify og Netflix gjør: De tilpasser seg brukerne i stedet for å gi et fastsatt innhold, sier Engen.

Nøkkelen er variasjon og anbefalinger

Live-plattformen presenteres på en 19-tommers skjerm på tredemøllen og en 16-tommers skjerm på øvrige produkter. Live 10 er minimumsversjonen som erstatter den eksisterende led-skjermen med betjeningsknapper. Alle skjermer går nå helt over på digitale flater med trykk-skjermer.

– Live 19 er underholdningsplattformen hvor man finner hele bredden av programvaren: Sessions, tv og apper, Outdoor, Exercises og Routines, forteller Engen.

Stor skjerm skal sørge for maks opplevelse.

Han trekker frem Sessions som nyvinningen. Dette er instruktørbaserte klasser hvor man kan velge mellom ulike instruktører og programmer, for eksempel bakker, fart, musikktype mv., slik at økten blir som man ønsker.

– Resten blir som å være på en løpegruppetime med instruktør. I begynnelsen av timen velger man nivå, deretter får man instruksjoner og anbefalinger på elevasjon og fart, sier Engen.

Routines er et rent prestasjonsverktøy som veileder etter hva slags mål man har med treningen. Outdoor er en del av underholdningsaspektet med masse ulike videoer hvor man kan «trene i» alt fra storbyer til sandstrender.

I tillegg vil «Coach» gi anbefalinger til den som trener. Systemet vil tolke at man for eksempel trener ensidig og foreslår alternativer – eller progresjon fordi man har trent med samme intensitet over lengre tid.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Ta betalt for nye muligheter

Qicraft har naturlignok en installert base av forrige generasjon Excite, som man ønsker å bytte ut.

– Det er jo det vi ønsker, men bytte bare for å bytte gir lite mening. Nå har det kommet en addon som gjør at du kan tilby mer til medlemmene dine, sier Engen.

Han forteller at dersom man ønsker å differensiere medlemskapene kan blant annet Sessions og underholdningsdelen med Netflix og tv, lukkes inn i et eget abonnement.

– Det skaper flere muligheter til å ta bedre betalt, fastslår Engen.

– Så man kan segmentere medlemsmassen mer med disse mulighetene?

– Ja! For eksempel Sessions for deg som vil være med på en fet gruppetime, Routines for deg som ønsker å forbedre prestasjonen din på fart og styrke – og Netflix for deg som synes å løpe på mølle er kjedelig. Millennials som fort går lei, er nok den største faren, sier Engen.

– Du må være flink til å snakke med medlemmene og fortelle dem hva mølla kan gjøre med variasjon og nye økter hver uke, fastslår Pettersen – og legger til at hvis et medlem kun kan bruke Quickstart på den nye møllen, vil terskelen være lav for å betale noen kroner ekstra for å få tilgang til alt.

– Vi har store ambisjoner for disse produktene, og tror på en pull-effekt i markedet. Mulighetene i utstyret gjør at man kan skille seg ut og skape addons for å ta bedre betalt, konkluderer Engen.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]