annonse

annonse

Storebror er en gigant

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Hvor store er egentlig SATS Elixia? Alene omsetter kjeden for mer enn alle de frittstående treningssentrene i Norge.

Det kommer frem i rapporten Treningssenterbransjen 2016 fra Virke Trening. Basert på 2015-tall står SATS Elixia for 29,1 prosent av bransjens samlede omsetning. De frittstående sentrene står for 27,6 prosent.

Totalt omsatte bransjen for 4,467 milliarder kroner.

SATS Elixia har 65 sentre i Norge. Med utgangspunkt i tallene fra 2015, var det 1 079 treningssentre ved utgangen av 2015. Over halvparten – 57,1 prosent av sentrene – er frittstående. Det gir ca. 616 sentre.

Det vil si at i snitt rommer hvert enkelt SATS Elixia-senter over ni frittstående sentre (9,48). Gjennomsnittlig omsetning per SATS Elixia-senter er 19,7 millioner kroner. Snittomsetningen for de frittstående sentrene er på to millioner kroner.  Samlet sett omsetter de frittstående sentrene for 1,233 milliarder kroner.

NB: Omsetningstallene for 2014 er revidert og virksomheter der treningssentre utgjør en marginal del av aktivitetene er ikke inkludert med hele virksomhetens omsetning. I tillegg er det lagt til omsetning fra treningssentre i studentsamskipnader som også gir tilbud til andre enn studenter. Enkeltpersonforetak er ikke inkludert samt virksomheten som skjer i regi av Friskis & Svettis. Dette medfører at det totale treningssentermarkedet er noe større enn 4,5 milliarder kroner, ifølge rapporten.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]