annonse

annonse

Satser stort i Halden

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Spenst Halden ble dobbelt så stort da de nye lokalene åpnet rett over nyttår.  Lojale og kompetente ansatte er senterets fremste konkurransefordel.

– Vi satser ganske hardt med et dobbelt så stort senter, og en av byens beste beliggenheter med utsikt alle veier. Vi mener selv det er et av landets beste treningssentre, fastslår daglig leder og eier Anders Viken.

Mottoet til Spenst Halden er «Trening for alle», som også definerer målgruppen. Viken forteller at senteret har trening og aktiviteter for barn fra 4-6 år, opp til medlemmer som er over 80 år.

– Uansett alder, kjønn, om du er utøver eller mosjonist, skal du finne deg til rette hos oss.

(Se bilder nederst).

Lojale ansatte

Konkurransen i Halden er stor, med ni sentre fordelt på 30 000 innbyggere.

– Det er en bransje som har vært i stor vekst de siste årene, og det har dukket opp flere alternativer. Men jeg føler vi har en veldig god posisjon i markedet og tar et godt grep med det nye senteret, sier Viken.

Hvordan skiller Spenst Halden seg ut?

– Vi har først og fremst lojale og flinke ansatte; sikkert 15 som har vært hos oss siden år 2000 eller før. Ansatte med faglig tyngde som bidrar, er serviceinnstilte, blide og glade, forteller Viken.

Vil videreføre miljøet

Viken spesifiserer ikke målene for det nye senteret utover at både medlemsmasse og omsetning skal økes.

– Det nye senteret er på 2200 kvm., nybygd og planlagt helt fra bunn. Vi har fått det akkurat slik vi ville. Her er det ikke mange rimelige løsninger, men et påkostet senter med litt ekstra, sier Viken.

Med dobbelt så stor plass som før blir det plass til flere konsepter, men Viken bedyrer at de ikke sier seg fornøyd med det.

– Det er viktig for oss å videreføre det gode miljøet og atmosfæren fra det gamle senteret. Det skal ikke bli upersonlig, sier han.

Steg inn i fremtiden

Har dere noe unikt utstyr som ingen andre har?

– Nei, mange av topp premium-sentrene har det samme som oss. Vi bruker Hammer Strength som hovedleverandør. Det vi skiller oss ut på er spinningsalen, med helt nye Stages-sykler med blant annet eksakt Watt-måling som kan brukes i treningen. Det er et steg inn i fremtiden, forteller Viken.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

På spørsmål om hvordan Spenst Halden skal vokse og holde på medlemmene, sier Anders Viken at innovasjon er nøkkelen.

– Vi må hele tiden søke utvikling. Dessuten er staben og kompetanse ekstremt viktig, jungeltelegrafen også. At folk er fornøyde sprer seg, og det drar med seg andre.

Fire viktige faktorer

Gymline har levert utstyret til det nye treningssenteret, og salgsansvarlig Rune Nygård forteller at han lett plasserer Spenst Halden som et av Norges råeste treningssenter.

– Ikke bare på grunn av utstyret, men ut fra hvor gjennomtenkt det er, fastslår han.

Spenst Halden har utstyr som favner alt: Fra nybegynnere med apparater uten innstillinger til mer kompliserte apparater for de som er erfarne.

– For vår del er det viktig å se på hva som motiverer folk til å trene. Det er fire hovedfaktorer i forhold til økt motivasjon: Progresjon, variasjon, sosial interaksjon og miljø. Gjør man dette på riktig måte får man en direkte kobling mot lengden på medlemskapet, sier Nygård.

Apparater for alle

På Spenst Halden har Gymline levert apparater i serien Life Fitness Circuit Series for nybegynnere og seniorer. På neste steg, der den store deler av massen trener, er det 15-16 apparater i premium-linjen Life Fitness Insignia Series.

– Deretter Hammer Strength Plate Loaded og MTF, og videre Cable Motion Signatur Series for roing og kabledrag med nedtrekk. Og vi har levert en komplett frivektavdeling, med Hammer Strength HD Elite  racks for alt av løft med vekter, forteller Nygård.

Han fastslår at nøkkelen til suksess er at folk blir bevisste på at det er flere destinasjoner, at man starter på riktig nivå og at utstyret plasseres slik at medlemmene klatrer i progresjon sammen med trener eller på egenhånd.

– Det viktige er å gi medlemmene en vei og skape en reise for dem for å oppnå progresjon, sier han.

Nøyaktig Watt-måling

De nye Stages-syklene Spenst Halden har investert i, utmerker seg ved at de gir korrekt Watt-måling.

– Watt-måling er motiverende for alle på alle nivåer og gir en måling på fremgang. Med nøyaktig måling kan du måle fremgangen også i spinningsalen, sier Rune Nygård i Gymline – som har levert syklene.

Stages er verdens ledende leverandør av Watt-måling til utesykling, og har nå flyttet den teknologien inn i spinningsalen. Sykkelen er også utstyrt med Bluetooth og ANT+ slik at alt av pulsklokker og telefon-apper man bruker utendørs, også kan brukes i spinningsalen.

– Stages har troverdigheten som bringer utendørssyklisten inn i spinningsalen om vinteren, fastslår Nygård.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]