annonse

annonse

Styrketreningsentusiast åpnet senter etter egen standard

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Kjetils Gym er Førdes nyeste tilbud på treningsfronten. Senteret som åpnet i mars har et mål om ca. 400 medlemmer.

Kjetil Fimland åpnet treningssenteret Kjetils Gym 16. mars i år. Det er et ubemannet, nøkkelkortbasert lavprissenter på rundt 300 kvm, hvor man kan drive alle former for trening så lenge man gjør det selvstendig eller sammen med en treningspartner.

Senteret er frittstående og 100 prosent eiet av Kjetil Fimland, som har et mål om å få 400 medlemmer. Per i dag har 160 tegnet medlemskap. Fimland understreker at selv om senteret er lavpris, så har han satset på utstyr av høyeste kvalitet, levert av Gym 2000.

På hjemmesidene skriver han at Kjetils Gym startet med visjonen om et treningssenter basert på ekte lidenskap.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Jeg har selv vært lidenskapelig opptatt av styrketrening gjennom halve livet, og i perioden 2010-2015 konkurrerte jeg i «Classic Bodybuilding». Da jeg skulle starte virksomheten ville jeg etablere et senter som tilfredsstilte mine egne, optimale krav.

– Jeg har blant annet valgt treningsutstyret fra øverste hylle og kan tilby det beste som eksisterer i markedet. Dette er noe av det som skiller oss ut fra andre sentre, sier Fimland, som selv bruker mye av sin tid sammen med medlemmene på senteret.

Mer et supplement

– Jeg i høyeste grad til stede og jeg trener der selv daglig, gjør vedlikeholdsarbeid, prater med medlemmene for å skape en god atmosfære på senteret og sette et preg på miljøet. Jeg opplever en veldig god stemning medlemmene imellom, og de er flinke til å hjelpe hverandre.

– Du har to store konkurrenter i Førde; Spenst og Puls, samt tre andre mindre sentre. Hvordan opplever du konkurransen?

– Jeg ser dem egentlig ikke som konkurrenter. Spenst og Puls er store premium-sentre som sikter seg inn på veldig store deler av markedet. De skal ha treningsstudio, selge PT-tjenester, tilby crossfit, saltimer osv.

– Jeg fokuserer på å være absolutt best på min målgruppe; de som trener selvstendig og som ikke har behov for PT eller veiledere. Jeg er snarere et supplement enn en konkurrent.

Jevnt medlemstilsig

Kjetil Gyms målgruppe har et stort spenn i alder og begge kjønn er representert.

– Jeg har alt fra minimumsalderen på 16 til det eldste medlemmet på 80 år. På kjønn fordeler det seg på 75 prosent menn og 25 prosent kvinner.

Kjetil Fimland kommer fra Førde og kjenner stedet og innbyggerne godt. Det var med andre ord ikke helt uventet at folk stakk innom på åpningsdagen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Da jeg åpnet kunne jeg glede meg over at det var overraskende mange som meldte sin interesse. Folk har tillit til at Kjetils Gym er et seriøst senter, og medlemmene har kommet til jevnt og trutt.

Kjetils Gym tilbyr også en grei medlemspris; 299 kroner per måned med 12 måneders binding og 249 for studenter, uten binding.

Høgskulen i Sogn og Fjordane ligger i Førde og har ca. 3700 studerende pluss 300 ansatte. Et godt tilbud rettet mot studenter kan derfor fort rekruttere noen medlemmer, og Fimland gleder seg til høstsemesteret.

For å gå i balanse trenger Kjetils Gym 200 medlemmer, men Fimland håper å nå målet på 400. Da regner han med å få en grei lønnsomhet og trygghet for driften.

Full jobb ved siden av

Fimland er utdannet vernepleier og har full jobb ved siden av senterdriften.

– Hvor mye fritid har du?

– Jeg skulle gjerne hatt mer fritid. Jeg jobber jo også fulltid som miljøterapeut i kommunen. Det ble mye jobb rett før jeg åpnet sentret, kanskje litt mer enn jeg hadde sett for meg. Men etter åpningen har det roet seg noe, og jeg har tid til å slappe av. Jeg fikk heldigvis mye dugnadshjelp fra familie og venner, noe jeg setter stor pris på.

For administrasjonen av senteret har Fimland valgt den løsningen til Eziteq, både for innmelding, betaling og adgang til senteret.

– Medlemmene trenger verken kort eller brikke, men låser seg inn via en app som heter iQey. Jeg sjekker statusen på medlemmene på nettet, hvor jeg også aktiviserer nye medlemskap.

– Ettersom at jeg normalt sjekker status flere ganger om dagen, vil registrerte medlemskap bli behandlet fortløpende – og treningen til det nyregistrerte medlemmet kan starte straks. Dette er veldig arbeidsbesparende.

– Er det for tidlig å spørre om du er klar for å åpne et nytt senter…?

– Godt spørsmål! Tiden vil vise…

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]