annonse

annonse

Sunn kropp og lave skuldre

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nå er det like før skoleferien er over og samfunnet begynner å rulle igjen. Da gjelder det å være knallhard på overholdelse av smittevernregler på treningssentrene.

Nå kommer de første meldingene om midlertidig stengte sentre og bad på grunn av koronasmitte. Østfoldbadet har midlertidig stengt etter at en ansatt fikk påvist smitte, mens Fresh Fitness Sentrum i Trondheim har stengt ned et par dager for nedvask, etter at et medlem har trent der med symptomer.

Først av alt; kudos til daglig leder David Koth-Nordbye ved Østfoldbadet og Lars Fredrik Strøm-Håkonsen i Fresh Fitness! Rask handling er eneste medisin for å opprettholde tilliten i markedet. Det er eksempler til etterfølgelse.

Med baksiden er de lave skuldrene. Statsminister Erna Solberg tok opp dette på sin første dag på jobb etter ferien. Strøm-Håkonsen ved Fresh Fitness sier til avisen Nidaros at medlemmene generelt sett har vært flinke, men at de ser at medlemmene blir mindre og mindre forsiktige.

«Det var tydelig den første dagen vi åpnet igjen, 15. juni. Da vasket medlemmene apparatene etter bruk, men siden da har det gått gradvis nedover», sier han til avisen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Nå kommer folk tilbake fra sine feriereiser og tradisjon tro skal gjenoppta sine treningsvaner. De fleste har kanskje holdt seg innenlands, men det utelukker ikke smitte. Hos STERK Helse har daglig leder Kjetil Larsen innført «karantene» på ti dager for medlemmer som har oppholdt seg utenlands – selv om det er i et grønt land.

Et preventivt tiltak som sikkert gjør noen irriterte, men absolutt noe å vurdere for flere. Det viser handlekraft og et ønske om å ligge i forkant av en eventuell negativ utvikling.

Train-undersøkelsen viste at det ikke var noen fare forbundet med å trene på treningssenter. I en smittesituasjon som var svært lav, ville en motsatt konklusjon vært en umulighet – fordi det må være smitte hvis det skal være mulig å bli smittet. Studien har blitt feiret av bransjen, men kritisert av professor Joar Vittersø i en kronikk i Aftenposten – som understreker poenget.

En friskmeldingsstudie er med andre ord ingen hvilepute! Det er de daglige tiltakene og kontinuerlig oppfølging av brudd og slendrian som gir resultater. Det hviler et stort ansvar på hvert enkelt medlem, men også på senteransatte som skal og må adressere hver eneste glipp.

Etter en ferie er det normalt med lave skuldre og fulle batterier. I år blir det annerledes for treningsbransjen. På tå hev med høye skuldre og null slingringsmonn overfor slappe medlemmer. Om noen skulle bli sure av påpakning om å skjerpe seg, er det bare å smile og klappe deg selv på skulderen. Du tar samfunnsansvar – og bransjeansvar. Det er det behov for denne høsten!

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]