annonse

annonse

Svakere lønnsomhet for Actic Group

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Selv om omsetningen økte, falt driftsresultatet med 35 prosent i første kvartal. Konsernsjef Anders Carlbark karakteriserer resultatutviklingen som «svært utilfredsstillende».

I rapporten for første kvartal 2019 kan Actic Group vise til en omsetningsvekst på tre prosent. Driftsresultatet (EBIT) havnet 13,5 millioner svenske kroner, med en margin på 5,4 prosent. Gjennomsnittlig inntekt per medlem og måned (ARPM) økte med seks prosent til 374 kroner, ifølge en børsmelding.

Nettoomsetningen havnet på 253 millioner svenske kroner – en økning på ni millioner i forhold til samme periode i fjor. Driftsresultatet falt fra 21 til 13,5 millioner.

Ikke fornøyd

– Selv om vi så en økning i inntektene fra medlemskap og en vekst i gjennomsnittlig inntekt per medlem, var den underliggende resultatutviklingen svært utilfredsstillende, sier konsernsjef Anders Carlbark i Actic Group.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Kostnadsutviklingen i første kvartal er primært drevet av konsulentkostnader i omstillingsarbeidet og økte investeringer i markedsaktiviteter. Fokus er å øke tempoet i det operative endringsarbeidet og gjennomføre en rekke tiltak som forbedrer vår evne til å skape lønnsom vekst.

I april har medlemsbasen utviklet seg noe bedre enn året før, og de nyåpnede fasilitetene viser sterke salgstall. Kostnadene knyttet til restruktureringen i finansavdelingen vil bli redusert i andre kvartal og gå tilbake til normale nivåer i tredje kvartal, ifølge meldingen.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]