annonse

annonse

Syv steg for å lykkes med konseptsoner

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Aleksander Olestad fra Concept Norway AS har en rekke suksessrike konseptsoner på merittlisten. Her er country managerens råd for å lykkes med en moderne konseptsone.

Det har vært unntakstilstand i treningssenterbransjen siden 12. mars i år, men nå står høsten for døren. Til tross for koronatiltak og usikkerhet, vil treningssenterbransjen bestå. Medlemmene vil ikke slutte å etterspørre nye konsepter – og det kan være smart å ha fremtiden i tankene.

Konseptsoner kan være et friskt tilskudd til medlemmene og et kjærkomment bidrag til senterøkonomien. Dette må du tenke gjennom for å lykkes med konseptsoner:

Rett person til å drifte konseptet

Dette er det mest avgjørende punktet: Hvis du skal lykkes med en konseptsone må du finne rett person til å drifte konseptet. Vedkommende må ha eierskap til konseptet og konseptets innhold.

Dette er en forutsetning for å skape fremdrift og engasjement blant medlemmene og alle andre som er involvert i konseptet.

Finn en klar målgruppe

For at du skal lykkes med en konseptsone må du klare å skape en fantastisk opplevelse med energi, trygghet og mestring. Derfor er det viktig at du tenker gjennom hvilket publikum konseptet skal rette seg mot.

Det handler mindre om kjønn og aldersgrupper enn om fysiske forutsetninger, ferdighetsnivå, målsettinger og forventninger. Hvis målet er å bygge sixpack på tre måneder, er det forventningene som er viktige, ikke alder og kjønn.

Lag en tydelig pakke

En konseptsone skal gi medlemmene en klar og genuin totalopplevelse og et klart definert treningsutbytte. Tenk grundig gjennom hva det egentlig er du ønsker å tilby. Er det snakk om vektreduksjon? Styrketrening? Kondisjon? Avspenning? Skal det være tidsavgrensninger? Er det for eksempel snakk om 24 timer over en tre måneders periode?

Når du har tenkt gjennom alle disse spørsmålene, kan du lage en oversiktlig pakke der det kommer klart og tydelig frem hva det er medlemmene dine betaler for.

Gi konseptet en sexy og innbydende innpakning

Black Box, Go Hard or Go Home, Dørstokkmila, Tren deg frisk. Kjært barn har mange navn, og det er viktig for å vekke oppmerksomhet og fortelle noe om hva konseptet faktisk går ut på.

Forsøk å finne et navn som både er catchy, og som kan gi et inntrykk av hvilket treningsutbytte brukeren kan forvente.

Et godt konsept må ha en innpakning som gjør det superenkelt å promotere i sosiale medier og på senteret. Du kan for eksempel finne et slagord med glimt i øyet. Kanskje du kan få laget en egen logo til konseptet?

Gjør sonen innbydende

Konseptsonen må være klart avgrenset i forhold til resten av lokalet, og du må gi den en form som passer til målgruppen og innholdet. Vi vet av erfaring at utforming og fargevalg har mye å si for totalopplevelsen. Legg vekt på å finne et formspråk som passer til innholdet.

Svart og rødt kan fungere godt til styrkeøkter og maskuline konsepter, lys og lyd er også med på å forsterke inntrykket av området. Det er nedslagsfeltet som avgjør hvilket design du bør velge, men sørg for at også formspråket er gjennomført og helhetlig.

Lag en grundig kalkyle og finn riktig pris

En konseptsone er en måte å tjene mer penger på de medlemmene du allerede har eller å tiltrekke seg flere medlemmer. Derfor er dette til syvende og sist matematikk: Hvor mange nye medlemmer og hvor mye større inntekter vil konseptsonen generere, og er dette tilstrekkelig til å forsvare investeringene?

Selv om du kanskje allerede har en del utstyr som kan benyttes i konseptet, vil du helt sikkert måtte investere i en del nytt. Du må også sperre av en del av arealet ditt, og du får kanskje ekstra lønnsutgifter for å drifte konseptet. Kanskje du trenger musikk? Personlige trenere?

Lag en grundig kalkyle og ta hensyn til alle kostnadene når du skal sette en pris på konseptsonen. Det er bedre å ta for mye enn for lite.

Lag en gjennomtenkt salgsplan

Dette er erfaringsmessig den største utfordringen for mange. Det hjelper ingen ting å lage verdens kuleste konsept hvis ikke folk får vite om det. Alt må planlegges, også salget. Sett av minst en måned til dette, gjerne to eller tre også.

Hvilke salgskanaler kan du bruke? Hvordan kan du nå ut på Facebook og andre sosiale medier? Er det andre måter å få ut informasjon på? Tenk grundig gjennom disse tingene, og lag en plan. Budskapet må ut, ikke bare til de som allerede er medlemmer, men til hele målgruppen du ønsker å treffe med konseptet.

Vil du vite mer om hvordan du kan lykkes med konseptsoner?
Ta kontakt med Aleksander Olestad i Concept Norway: aleksander.olestad@concept.no/976 26 328 – Concept.no

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]