annonse

annonse

Vil ta en jafs av servicemarkedet

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Kolsrud Tech vil opp og frem på det profesjonelle servicemarkedet i treningsbransjen. En fersk avtale med en europeisk reservedelleverandør, skal sørge for at prisnivået på utstyrsservice og slitasjedeler skal presses ned.

Utstyrsservice og vedlikehold er en del av hverdagen til treningssenteret.  Nytt utstyr dekkes av garantien, men etter garantitiden er ute må utstyret likevel holdes vedlike: Slitasjedeler må skiftes og feil på utstyr må fikses.

– Servicekostnaden er en komponent som mange er «sure på». Det oppleves som for dyrt og det har vil lyst til å gjøre noe med, fastslår Helge Liven.

Den tidligere Fitnessagenten-eieren er innleid som konsulent hos Kolsrud Tech for å hjelpe selskapet med å etablere seg mot treningssentermarkedet.

Utvider fokusområdet

Kolsrud Tech er et resultat av todelingen av tidligere Kolsrud Services – et selskap som startet med transport av hjemmetreningsutstyr for sportskjeden XXL. En start som utviklet seg til også å omfatte service for leverandørene av utstyret.

Daglig leder Richard Nygård i Kolsrud Tech.

Selskapet ble startet i 2010 av Patrich Kolsrud og Richard Nygård. Frem til nå har mesteparten av forretningen dreiet seg om transport og hjemmeservice for blant annet XXL, Mylna, Stian Sport og Casall – utover en totalavtale med Casall Professional for installasjon og service av Matrix og Pavigym.

– Men nå vil vi jobbe mer mot det profesjonelle treningssentermarkedet, fastslår daglig leder Richard Nygård.

Dermed ble Kolsrud Services nylig sanert og virksomheten splittet i Kolsrud Transport og Kolsrud Tech.

Eksklusiv avtale

Nygård og Liven forteller at tidligere fremstøt i den profesjonelle delen av markedet viste seg vanskelig fordi man ikke hadde reserve- og slitasjedeler, og leverandørene ikke var spesielt villige til å selge til dem.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Delene er nøkkelen. Nå har vi tegnet en eksklusiv avtale med en europeisk leverandør som leverer til alle A-brands. Da kan vi konkurrere og det er målet fremover.

Liven presiserer at det både er snakk om originaldeler og uoriginale deler, og at det naturlignok er en prisforskjell.

– Begge varianter kommer fra samme produsent, men hva som er hva skal vi være veldig tydelige på. Det vil være opp til kundene å bestemme hva de vil ha, sier han.

Et stort marked

Det er utstyr som ikke lenger er dekket av garantien, som er høstingsområdet for Kolsrud Tech. Og ikke alt mulig utstyr, kun utstyr fra A-brands som Technogym, LifeFitness og Precor.

Matrix er allerede i folden, men med en full service- og installasjonsavtale på plass, vil deler kjøpes direkte fra leverandør.

– Nitti prosent av alt utstyr ute i markedet er utenfor garantitiden, så markedet er stort – men vi skal bare håndtere de store merkene. Vi har fått en del andre forespørsler, men takket nei, fordi rekkevidden blir for stor ved at vi må ha veldig mye på lager.

– Hvordan blir dere oppfattet av leverandørene?

– Det vet vi jo ikke ennå, men vi regner med at de ser oss som konkurrenter. Vi er åpne og sier at vi leverer både originale og uoriginale deler. Det blir som i bilmarkedet, hvor man har enkelte aktører som leverer alt til alle – både originale og uoriginale deler, sier Liven.

Pris som fremste våpen

Ambisjonsnivået er det ingenting i veien med.: På spørsmål om hvor mange av landets knapt 1 200 treningssentre som er aktuelle kunder, er svaret spøkefullt «alle». Oppesiden for kundene er de ikke i tvil om:

Kolsrud Tech vil ha en del av servicekaka i treningssentermarkedet.

– Vi er konkurransedyktige, har fått inn flinke folk og dekker selv det sentrale Østlandet. I alle storbyene har vi partnere som har vært med oss lenge, så vi er landsdekkende.  Men forsen vår er prisen på delene, som ligger langt under leverandørprisen, fastslår Nygård.

– Utstyret blir bare mer og mer teknologisk avansert. Hvordan vil det slå ut på service som i stor grad vel har vært mekanisk orientert?

– Vi skal kunne reparere og utføre service også elektroniske komponenter. Vår europeiske leverandør er oppdatert på alt av kretskort og elektronikk, så vi kurser oss på det. Utstyret i seg selv er holdbart, utover vanlige slitasjedeler, men jeg tror det kan bli mer service og vedlikehold på grunn av at det blir mer og mer teknologi, sier Nygård.

– Hvordan vil dette markedet utvikle seg fremover?

– De som kan levere til gode priser, være hands on og er tilgjengelige, er de som vil vinne frem. Der håper vi at vi skal være, fastslår Helge Liven.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]