annonse

annonse

Tar 10 Viken-kommuner ut av tiltaksnivå B

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Fra og med mandag 10. mai overtar kommunene Asker, Enebakk, Fredrikstad, Frogn, Halden, Indre Østfold, Moss, Råde, Sarpsborg og Vestby styringen. Det betyr åpne treningssentre om kommunene vil.

I Viken fylke er smittenivået fremdeles høyt i enkelte kommuner og det er stor variasjon i smittetrykket fra kommune til kommune, ifølge en pressemelding fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet å videreføre regionalt tiltaksnivå B i ni Viken-kommuner. I ti kommuner avsluttes de regionale tiltakene ved midnatt, natt til mandag 10. mai.

–Det er svært varierende smittetrykk i Viken, og det er fremdeles er høyt smittenivå i flere av kommunene. Fra mandag av blir de regionale tiltakene avsluttet i ti kommuner, mens ni andre må fortsette med strengere tiltak et par uker til, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Fortsetter som B-kommuner

Kommunene Bærum, Drammen, Lier, Lillestrøm, Lørenskog, Nordre Follo, Rælingen, Ullensaker og Ås fortsetter på tiltaksnivå B til og med 21. mai.

For kommunene Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen anbefales det også videreføring av de lokale tiltakene som fra og med 6. mai ble innført etter samordning mot Oslo.

For kommunene Bærum, Drammen, Lier, Nordre Follo, Ullensaker og Ås anbefales det vurdering av behov for ytterligere lokale tiltak.

Slippes fri

Asker, Enebakk, Fredrikstad, Frogn, Halden, Indre Østfold, Moss, Råde, Sarpsborg og Vestby tas ut av ordningen med regionale tiltak fra og med midnatt, natt til mandag 10. mai.

Dette betyr at disse kommunene fra da vil være underlagt gjeldende nasjonal regulering. Det anbefales imidlertid at kommunene vurderer behov for å innføre lokale tiltak eller justere eller forsterke allerede innførte lokale tiltak, ifølge meldingen.

Departementet er kjent med at Asker kommune vil innføre forsterkede lokale tiltak fra og med mandag 10. mai.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Statsforvalteren i Oslo og Viken og de berørte kommunene har hatt tett dialog om saken, opplyses det.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]