annonse

annonse

Tar opp konkurransen med Tufte

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Lars Morten Toftevåg driver selskapet Treningspark1 som forhandler både utendørs og innendørs parker for trening med egen kroppsvekt. NIH var første kunde.

Trening med egenvekt blir mer og mer populært, noe gründeren i Treningspark1 syns er veldig bra.

– Jeg har selv vært innom flere typer idretter, og har landet på calisthenics. Norge er et spennende marked som fokuserer mer og mer på slik type trening utendørs. Kommuner legger stadig mer til rette for det, fastslår Toftevåg.

Han trekker også frem idrettslag, velforeninger, bedrifter mv. som potensielle kunder, og bekrefter at Treningspark1 er konkurrent til Tufteparken.

– De er nok vår største konkurrent. Det er flere som leverer lignende produkter i Norge, men jeg kjenner kun til Lasse – som brenner for denne type aktivitet like mye som meg. Jeg mener det er plass til to så seriøse aktører i Norge.

Lars Morten Toftevåg, Treningspark 1

Toftevåg legger til at det blir litt David mot Goliat, men trekker frem et par ben til å stå på.

– Vi leverer også gummigulv og er sertifisert montør. Sikkerhet er viktig, og noe vi ønsker å fokusere på, sier han.

Startet med egen rigg

Oppstarten av Treningspark1 var av det mer tilfeldige slaget.

Toftevåg slet med kroniske ryggsmerter, som han etter mye behandling fikk relativt bra skikk – selv om den ikke er helt på topp. Til tross for bedringen på kunne han ikke lenger bruke motorsykkelen sin.

– Den ble solgt og jeg ville bruke pengene på en egen treningsrigg. Det ble flere timer på nett for å finne noe som passet meg både i pris og sammensetning. Etter en stund fant jeg Revolution13 i Tsjekkia, de laget en rigg etter mine ønsker.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Riggen ble plassert i Spania, der han bodde en periode.

– Den ble en stor suksess. Vi trente der med hele familien, venner og kjente ble også med på bootcamp-treninger. Parken ble et sosialt samlingssted, og jeg tror dette er bort i mot den beste investeringen jeg har gjort, forteller Toftevåg.

Følger drømmen

Etter en stund fikk han forespørsel fra RVL13 om han ville bli forhandler i Norge og Spania.

– Noe slikt har jeg aldri vært borti tidligere, jeg jobber egentlig som ROV Supervisor offshore. Men jeg sa ja, drømmen er jo å kunne jobbe og leve av hobbyen sin.

Det første oppdraget i Norge ble for Norges Idrettshøgskole hvor det ble satt opp en stor park.

Utendørsparken ved NIH

– Kort tid etter ble det satt opp en på Bømlo. Park nummer tre kommer ved Vennesla ungdomsskole, og i tillegg har vi solgt tre innendørsrigger. Ikke verst for en som ikke har jobbet med eget firma tidligere, sier Toftevåg.

Har ambisjon om mange parker

Toftevåg forteller at parkene fra RVL13 har en litt annen design enn mange andre.

– Det brukes solide materialer som varmgalvaniseres før det blir pulverlakkert i den fargen kunden ønsker. Vi bygger og designer alle parker individuelt. Har kunden ønsker om apparater som er nye for oss, gjør vi det vi kan for å lage disse.

– Er parkene en konkurrent til det tradisjonelle treningssenteret?

– Både ja og nei. Vi kan levere innendørs utstyr som brukes på samme måte. Trening med egenvekt ligger som nummer to på listen over mest populære treningstrender, og det er flere sentre som setter opp slike parker på utsiden for å tilby det til kundene.

Toftevåg tror trening med egenvekt, kombinert med lek og mestring, vil komme mer og mer.

– Jeg mener slike parker er viktig for folkehelsa i landet. Trening skal ikke være dønn seriøst hele tiden, sier han.

– Hva er ambisjonene dine fremover?

– Jeg ønsker å sette opp parker i hele landet. I tillegg har jeg mulighet til å forhandle disse parkene i resten av Skandinavia. Målet er å selge 30 parker i løpet av de neste to årene.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]