annonse

annonse

Tar over eierskapet i Easyfit Ålesund

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Daglig leder i Easyfit Norge-kjeden, Håkon Stubø, tar over eierskapet i Easyfit Ålesund. Den unge treningssentereieren er sulten på flere sentre, og slår et slag for økte priser – også for lavpris.

Håkon Stubø kom inn i treningsbransjen i 2018, og er daglig leder i Easyfit Norge-kjeden, samt tilsvarende for Easyfit-sentrene i Kristiansund, Buran og Ilsvika. Nå blir han i tillegg eier og franchisetaker i Easyfit Ålesund.

Inntil nylig var han også daglig leder i Easyfit Byåsen, som er midlertidig nedlagt i påvente av at bygget senteret har holdt til i skal rives og bygges opp på nytt.

– Helt siden jeg begynte med treningssenter som en hobby som 15-åring, har det virket kult å ha sitt eget senter – og nå dukket muligheten opp. Jeg har visst et par år at jeg skulle ha noe eget, sier Stubø.

Han overtar senteret fra Thomas Stavran og Mathias Malones. Prisen på overtakelsen er ikke offentlig, men i følge Stubø er det «en fin avtale for oss alle».

Stavran og Malones kjøpte kjeden og en del sentre av Easyfit-gründer Karl Martin Viken i 2019. Duoen eier fremdeles Easyfit Norge Buran, Ilsvika og Kristiansund.

LES OGSÅ: Nye eiere i Easyfit Norge

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Mange jern i ilden

I tillegg til sine roller i Easyfit, studerer 23 år gamle Stubø i tillegg for å kunne bli barneskolelærer. Fra før har han studert idrettsfag i Sogndal, retning PT.

– Det var slik jeg havnet inn i dette. Litt flaks og rett sted til rett tid. Da Thomas og Mathias kjøpte Easyfit Norge, tok de meg med på laget.

Håkon Stubø (Foto: Easyfit)

– Hvordan får du tid til dette, og snart også som eier?

– Det går med en del tid, men dette er også en hobby som jeg trives med. Jeg må ikke sitte et sted på gitte tidspunkt – noe som gjør at jeg kan jobbe når det passer meg, sier Stubø – som er basert i Trondheim.

Han forteller at hans nyervervede senter i Ålesund, som ligger i kjøpesenteret Moa Amfi, har senterarbeidere som gjør forefallende arbeid.

– Jeg skal snart nedover for å få på plass litt nytt utstyr og markere at det er noe nytt. Jeg leker også med tanken om bemanning et par dager i uken, men det må jeg regne på, sier Stubø.

Vil ha flere sentre

Pandemien har satt sine spor også i den lille kjeden, og Stubø forteller at de ønsker å komme tilbake dit de var i januar/februar 2020.

– I løpet av noen få måneder da, snudde vi til fin, positiv drift. Den utviklingen ønsker vi å fortsette.

Planen er også å få opp flere sentre.

– Flere franchisesentre, men jeg personlig vil også ha flere sentre. Jeg blir mer og mer sikker på at jeg ikke skal bli lærer, men jeg fullfører studiene – for det er liten sikkerhet i å drive treningssentre, det har jo vist seg…

Det ligger i fremtidsplanen at når Easyfit Byåsen blir retablert i 2023, skal Stubø overta dette senteret fra den opprinnelige gründeren, Karl Martin Viken.

Viken er fremdeles med på eiersiden i Easyfit Ørlandet og Molde.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Skrudde opp prisen

Medlemsmassen har blitt mindre under koronapandemien. Stubø forklarer fallet med flere faktorer:

– Vi har en «dårlig» pandemimodell, med gratis innmelding og null binding. På den annen side er da terskelen lav for å melde seg inn. Vi merker også at Easyfit Byåsen er lagt ned, og at vi har skrudd opp prisen. Hadde vi ikke økt prisen i fjor, hadde det ikke gått, sier Stubø.

Easyfit økte prisen fra 229 til 299 per måned. Fremdeles rimelig, men økningen beskrives som «ganske stor».

– Vi føler det er en riktig vei. Kvalitet skal være en større årsak til å begynne hos oss. Noen bør starte og andre følge etter, sier Stubø.

Han forteller at da Easyfit etablerte seg i Kristiansund med lav pris, falt prisen i dette markedet.

– I etterkant har vi sagt at det var feil, vi burde ikke hatt så lav pris. Da vi skrudde opp prisen, fulgte de andre aktørene i Kristiansund etter.

Veien videre for Easyfit-kjeden er videreutvikling og lande konseptet.

– Det er stort potensial for videreutvikling i kjeden. Nå stiller vi også større krav til hvordan et senter skal være; både i størrelse og kvalitet, fastslår Stubø.

Easyfit-kjeden består i dag av syv sentre; Ålesund, Molde, Kristiansund, Mandal, Ørlandet, Ilasvika og Buran.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]