annonse

annonse

Teller ned til smekkfull Crossfit-konkurranse på Storefjell

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Nesten tusen personer har prøvd å kvalifisere seg til CrossFit Championship 2020 som går av stabelen om ca. tre måneder.

Primus motor for arrangementet, Roger Nilsson, forteller til treningsindustrien.no at de som har deltatt i Online Qualifier, kommer fra 47 ulike land.

– Vi har nådd alle mål, som er veldig kult! Vi hadde et mål om 5-600 deltakere på vår online kvalifisering, og hadde nesten tusen. Nylig ble alle billetter til finalen utsolgt – det er totalt 337 stykker som skal konkurrere, fra 36 ulike land, forteller Nilsson.

Ca. 110 personer skal være med å arrangere det internasjonale eventet som går av stabelen den siste helgen i februar 2020.

LES OGSÅ: Offisiell Crossfit Games-kvalik på Storefjell

Deler ut seks finalebilletter

Fra CrossFit Championship 2020 er det en fra herreklassen, en fra kvinneklassen og ett lag – bestående av to menn og to kvinner – som går til CrossFit Games. Totalt 180 stykker konkurrerer om de seks finalebillettene.

Totalt er det 337 utøvere som skal konkurrere på Storefjell. I tillegg til RX Elite, konkurreres det i Masters-klassen og arrangørene har også en klasse som heter Community, som har vært åpen for alle – også nybegynnere.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Vi er et av de få eventene i verden som har denne klassen. Deltakerne skal konkurrere på samme gulv som eliten, sier Nilsson.

Han forteller at kjønnsfordelingen på arrangementet er 50/50.

– I crossfit er det ekstremt jevnt fordelt på kjønn. Det skyldes nok at det er en relativt ny sport som ikke har den klassiske «back in the days»-fordelingen med herre- og damesport.

Åpnet Norges største Box

I tillegg til å skulle arrangere en stor crossfit-konkurranse, har Nilsson også nylig åpnet Norges og Skandinavias største CrossFit Box i Oslo.

– Glenn Rune Olsen, Nicolay Billaudel og jeg åpnet CrossFit Gamlebyen for noen uker siden, i den gamle smørfabrikken. Den har et areal på nesten 2500 kvadratmeter, forteller Nilsson.

Gamlebyen CrossFit (Foto: Anders Malm)

Han legger til at de allerede har 120 medlemmer, og at det er et prosjekt som krever en del medlemmer i og med det er så stort.

– Vi har bygget den opp fra bunn av sammen med gårdeier. Alt er helt nytt. Det er en mer moderne Box, men fremdeles med samme hjerte. Det er en guttedrøm som har gått i oppfyllelse, og den passer godt som en plattform sammen med Aktivitet Norge og konkurransen på Storefjell.

Fikk vist seg frem

Den nye Box-en ble virkelig vist frem da Nilsson ble spurt av CrossFit Inc. om å arrangere et Live Announcement.

Kort fortalt er det en del av The Open – et arrangement over fem uker hvor alle i crossfit-verdenen gjennomfører akkurat samme økt. Hver ukes økt blir gjort kjent gjennom Live Announcement.

VÅRE KJEDEPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

– Hele crossfit-verden sitter og venter, og lurer på «hva blir neste ukes økt». Det annonseres klokken to på natten, norsk tid. Det er fem steder i året som har dette, og jeg fikk spørsmål om vi ville sende et Live Announcement til hele verden.

– Det skjedde midt på natten, men vi hadde 250 stykker her som var å så på. Nicolay Billaudel, som nå er best i Norge og ble nummer 40 i CrossFit Games, kjørte mot Kristin Holte – som ble nummer to i Games. Da var det heads up her, pluss et par andre kategorier – og vi fikk nest beste seertall av alle lokasjoner i verden. Det var 208 000 som så på, forteller Nilsson.

Kun slått av Norway Cup?

Han gleder seg stort til CrossFit Championship 2020, og forteller at lokale krefter i Hallingdal synes det er stor stas at Aktivitet Norge drar ny aktivitet til området.

– Det er ikke mange konkurranser i Norge som trekker påmeldinger og utøvere fra 47 ulike land. Det er vel kanskje bare Norway Cup? Veldig mange av utøverne synes det er spesielt gøy fordi dette arrangeres i Norge, fastslår Nilsson.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]