annonse

annonse

Ti kjappe med Kjersti Oppen

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Den nye bransjedirektøren for Virke Trening mønstrer på 23. mai. Vi stilte henne ti spørsmål om trening, bransje, utfordringer og forventninger.

Bli litt mer kjent med den nye bransjedirektøren som tar over etter Anne Thidemann!

– Hva slags kjennskap har du til treningsbransjen fra før?

– Jeg kjenner treningsbransjen godt gjennom mange år, først som aktiv idrettsutøver innen langrenn og friidrett under oppveksten og ungdomstiden, senere som mosjonist gjennom hele mitt voksne liv.

– Det har vært interessant å se hvordan bransjen har utviklet seg gjennom disse årene med utvidede tilbud og stadig nye treningsformer- og muligheter.

– Hva slags trening foretrekker du selv?

– Jeg er veldig glad i både ute- og senteraktiviteter. Vi har nettopp lagt bak oss en av de beste skivintrene på mange år, det gleder en langrennsentusiast som meg, så det har blitt mange mil på ski.

-I tillegg, trener jeg styrke og utholdenhet på senter, mest etter eget program, og jeg har også benyttet meg av PT i perioder.

– Hva blir de største utfordringene i den nye jobben?

– En av utfordringene vil være å sikre at jeg representerer hele bransjen på en god måte. Medlemsmassen er sammensatt av små og store aktører, og mitt ansvar er at alle føler seg sett og hørt, når viktige beslutninger tas.

– I tillegg, er jeg opptatt av at vi klarer å ta en tydelig og sterk posisjon for bransjen videre, med tanke på viktigheten bransjen skal spille opp mot folkehelsa og alle mulighetene som ligger her. Her har min forgjenger, Anne Thidemann, som kjent gjort en meget god jobb.

– Jeg er selvfølgelig også opptatt av å bygge og styrke organisasjonen videre.

– Hvor ofte går du på treningssenter?

– Jeg går vanligvis på senter 1-2 ganger i uken, det har blitt litt mindre nå på vinteren pga skisesongen, men det vil bli mer nå på våren. Det gleder jeg meg til! I tillegg til styrke og utholdenhet, har jeg også en stor ambisjon om endelig å komme i gang med yoga!

– Hvilke styrker bringer du med deg inn i den nye jobben?

– Styrken min er et sterkt engasjement, og en bredde i bakgrunnen min fra politikk/myndighetskontakt, media/markeds- og omdømmeerfaring, i tillegg til kommersiell erfaring og forretningsforståelse.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– En styrke jeg tar med meg inn, er at jeg tidligere var administrerende direktør for et PR-byrå. Jeg vet derfor hva det vil si å drive noe, å skulle få det til å gå rundt, og hva det krever. Jeg tror at jeg med denne bredden kan bli en nyttig sparringspartner og leder for bransjeenheten Virke Trening.

– Jeg er også god på å sette strategi og retning. Det er viktig for å lykkes.

– Hva gleder du deg mest til?
Kjersti Oppen klatret til topps i Virke Trening (Foto: Privat)

– Noe av det jeg gleder meg aller mest til, er å reise rundt å møte og bli kjent med alle de flotte entusiastiske medlemmene våre som vi er til for, og som driver denne bransjen. Det er en kjempegjeng!

– Noe av det som har vært hyggeligst ved å få denne jobben, er de fine tilbakemeldingene som jeg allerede har fått fra folk i bransjen. Jeg gleder meg veldig til å starte på ordentlig i slutten av mai.

– Er det noe du gruer deg til?   

– Egentlig ikke. Jeg gikk til denne jobben fordi jeg har skikkelig lyst på den. Jeg liker utfordringer og ser mange muligheter for bransjen videre. Det er det jeg har fokus på.

– Hva kan bransjen forvente seg av deg som ny bransjedirektør?

– Et sterkt engasjement for hvor viktig denne bransjen er og hvilken rolle den kan spille videre, både for enkeltindivider og som forebyggende tiltak for å bedre folkehelsa som sådan.

– En åpen, ærlig og direkte lederstil – jeg setter pris på takhøyde og folk som sier hva de mener. De vil også møte en engasjert, nysgjerrig og energisk person i meg.

– Som nevnt er jeg også, sammen med styret, opptatt av å sette en tydelig og klar strategi og retning. Det gleder jeg meg til!

– Hvor mange treningssentre er medlem i Virke Trening etter at du har sittet ett år?

– Målet er at vi skal styrke og bygge organisasjonen videre. Vekst er viktig. Noe enkelt tall utover det ønsker jeg ikke å sette.

– Slik du hittil kjenner den; hva er det beste og hva er det verste med bransjen?

– Slik jeg kjenner den, er bransjen drevet av entusiastiske, engasjerte mennesker som virkelig liker det de holder på med. Det er et privilegium å få jobbe i et så engasjert miljø. Det gleder jeg meg til.

– Når det gjelder forbedrings- og utviklingsmuligheter, så vil videre arbeid med omdømme knyttet til kompetanse, antidoping, og fokus på helse og sunnhet – ikke utseende, være svært viktig for ytterligere å styrke bransjens omdømme.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]