annonse

annonse

Tidligere landslagstrener starter Feelgood-senter i Østerrike

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Trond Nystad har levd et helt liv i toppidretten. Nå tar han med seg erfaringen og blir en del av Feelgood sin satsing i utlandet – som allerede teller 14 sentre.

Sammen med tidligere VM- og OL-mester i kombinert, østerrikeren Felix Gottwald, har Nystad åpent sitt eget Feelgood-senter i Zell am See i Østerrike, og flere sentre er under planlegging, ifølge en pressemelding.

– Både Felix og jeg har vært heldige å få jobbe med toppidrett, og således vet vi hvor langt man kan nå med riktig trening. Etter endt karriere merker vi begge at det er viktig å bevege seg uansett om målet er å vinne eller mestre dagliglivet, forteller Trond Nystad, som til vanlig bor og arbeider i Østerrike.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Fulltegnet i løpet av tre måneder

Feelgood er en av Norges største treningskjeder, med sine 49 sentre. I 2019 tok de konseptet utenlands og åpnet et senter i både Spania og Østerrike. Etter det har Feelgood åpnet ytterligere ni nye sentre i Østerrike og det er også åpnet opp tre sentre i Tyskland.

Feelgood Austria eies og drives av Andreas Hartz, opprinnelig fra Modum, og Erich Wagner.

Hartz forteller at det første Feelgood-sentret i Østerrike som åpnet i 2019, er blitt en kjempesuksess. Det første senteret i Østerrike ble fulltegnet etter tre måneder.

– Den fantastiske starten ga oss en mulighet for å utvikle oss så raskt som vi nå gjør. Det er ordentlig moro når det blir så godt mottatt. Det er heller ingen hemmelighet at Norge har høy status i utlandet når det dreier seg om helse og livsstil, sier Hartz.

VÅRE TRENINGSSENTERPARTNERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

Satser mot bedriftshelsetjenester

Nå er man godt i gang med å utvikle konseptet i både Tyskland og Sveits. I følge Hartz er det realistisk at mye vil skje i første halvdel av 2022.

– Særlig Tyskland er viktig. Kommer du inn på markedet her, blir det enklere å etablere seg andre steder i Europa – eksempelvis i Tsjekkia, Frankrike og Italia.

Trond Nystad (Foto: Feelgood)

En sentral del av utenlandssatsingen framover vil være «Feelgood Benefit», der selskapet tilbyr foredrag og implementering av Feelgood-konseptet i bedriftshelsetjenester.

Trond Nystad og Felix Gottwald mener trening og bevegelse er en forutsetning for trivsel og produktiviteten på jobb – og ikke minst har det en enorm positiv helseeffekt.

– Vi håper at bedriftshelsetjenesten ser på Feelgood-konseptet som nøkkelen til å aktivere folk flest, også de som ikke beveger seg mye fra før av. Ting vil ta tid, men vi må hjelpe bedrifter til å forandre bevegelseskulturen hos de ansatte. Trening og bevegelse er ikke bare for toppidrettsutøvere, det er viktig for alle, sier den østerrikske OL-mesteren og den norske skitreneren.

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]