annonse

annonse

Tøft kvartal, men ser lyst på det

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

SATS hadde et tøft andrekvartal. I Norge falt omsetningen med 65 prosent, og medlemsmassen ble redusert med 18 000. Men CEO Sondre Gravir tror selskapet kommer styrket ut av koronakrisen.

I dag la SATS frem kvartalsrapporten for andre kvartal 2020. Den negative omsetningseffekten før støttepakker er anslått til 520 millioner kroner for hele selskapet i Norge, Sverige, Danmark og Finland.

Tilsvarende negativ effekt på driftsresultatet anslås til 270 millioner kroner. Medlemsbasen krympet med fem prosent i kvartalet. Nedgangen skyldes ikke hovedsakelig oppsigelser, men mangel på nysalg i kvartalet under nedstengingen.

Ifølge kvartalsrapporten lå antall oppsigelser på nivå med samme periode i fjor, noe som gir et tydelig signal om lojaliteten til medlemmene, skiver selskapet.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

Medlemmene kommer tilbake

«Medlemmene er ivrige etter å komme tilbake til sentrene, bevist ved besøkstall på nivå med i fjor, noe som representerer et økt antall treningsøkter per medlem.

Denne utviklingen, i kombinasjon med SATS ‘sterke posisjon i markedet, er lovende for perioden som kommer. Det viktigste fokuset fremover vil være å vinne medlemmene tilbake og sikre farten inn mot 2021. Selskapet vil satse på systematisk å gjenvinne det tapte salget fra nedstengingsperioden i løpet av høsten», skriver selskapet i kvartalsrapporten.

– Den negative økonomiske effekten fra COVID-19 er betydelig. Jeg tror imidlertid at vi vil bli enda sterkere som følge av denne krisen. SATS veldig godt posisjonert med sterke senterklynger, store sentre og utdannede ansatte. Derfor er vi i stand til å levere en profesjonell, positiv og sikker opplevelse med smitteverntiltak på plass. Vi ser allerede at medlemmene kommer tilbake i et høyere tempo enn vi forventet, sier Sondre Gravir, administrerende direktør i SATS.

Les hele rapporten her.

VÅRE KJEDEPARTERE:

[slideshow_deploy id=’11726′]

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]