annonse

annonse

– Jeg tok en rå-sjans og klarer meg ganske bra!

annonse

annonse

Kommentar

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Meningsmåling

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg her.

Det sier Tor Erik Stavå som driver sitt eget, lille PT-studio i Oslo med fokus på coaching i styrkeløft-teknikk. Men han har ambisjoner og drømmer om noe større.

– Jeg har ikke noe stort lokale, men det har frosta vinduer og inne er det er bare meg og kunden. Det har vist seg å være en positiv ting for de som har lyst til å trene styrke, men ikke ønsker å stå på utstilling på treningssenteret, forteller Stavå.

Han legger til at den nisjen er ganske stor:

– For hver av de som er på sosiale medier og viser løft i kule tights, er det hundre som sitter i sofaen og gruer seg til å gå på gymmen, fordi de ikke får det helt til.

Sandvik som mentor

Stavå kaller seg «styrkecoach», og har vært hekta på styrkeløft siden tenårene.

– Jeg har alltid hatt vanskelig for å sitte stille, og alltid drevet med idrett og trening – uten å være best. Som de fleste andre tenåringer blir man full av testosteron, og da ble styrketrening tingen for meg. Men jeg fikk det ikke helt til.

Lyset og løsningen ble Eirik Sandvik og konseptet StyrkeCoach.

VÅRE ANNONSØRER:

[slideshow_deploy id=’1113′]

 

– Da han lanserte kompendiet, kjøpte jeg det. Han utvidet læringen til at vi kunne ha et mentor-ship på området, og der var jeg førstemann inn. Etter det har jeg alltid visst at, yes, dette er det jeg skal drive med – for jeg er veldig flink til å snakke, flink til å forklare og er tålmodig med andre mennesker, forteller Stavå.

PT og online fungerer best

Men det stoppet ikke med mentoring. Studioet Stavå driver i dag, ble overtatt fra Eirik Sandvik da han beveget seg videre.

– Kjæresten til Eirik, Silje, tok over lokalene sammen med meg, men nå har jeg lokalet helt alene. Treningen jeg tilbyr er styrkeløft-inspirert og fysisk fostring er det jeg står for.

Stavå tilbyr PT, trening i små grupper og onlinetrening. Han forteller at det er PT og online som fungerer best.

Er kundene folk som tar en time nå og da for å justere teknikken og deretter fortsetter treningen andre steder?

– Yes – stort sett. Det starter med to ganger i uka i to, tre uker – går over til annenhver uke og deretter en gang i måneden. Det er en fleksibel og økonomisk løsninger for alle parter som kundene responderer bra på. Så det er teknikk-coaching som er hovedvirket mitt, sier Stavå.

Brukt tid på å skaffe referanser

Men PT-businessen alene var ikke nok, så Stavå gikk til Børge Fagerli for å lære av ham.

Tor Erik Stavå med Anne Mari Furseth og Jeanette Ohnstad
Tor Erik Stavå med Anne Mari Furseth og Jeanette Ohnstad

– Med onlinesystemet kan jeg sluse folk fra PT til online, hvor vi jobber i fire ukers sykluser. Utfordringen online er å være tett på kunden, men når man vokser med kontroll så får man tid til alle og enhver. Online-tilbud kan enten være ekstremt lettjente penger eller man kan bruke det til å hjelpe mange mennesker. Jeg valgte det siste, så jeg blir ikke rik av det – men har god samvittighet og sover godt om natta, sier Stavå.

Hvordan har du skaffet deg kunder?

– Jeg fikk litt av Eirik og litt av Silje, men etter hvert har jeg dratt inn de fleste selv. Jeg startet med venner og bekjente, men beveger meg stadig lenger bort fra «venner». Og jeg har brukt mye tid på å skaffe referanser som jeg markedsfører aktivt. I starten var det mye gratisjobbing for å få til det, men nå gjør jeg nesten ikke noe gratis lenger – og er veldig stolt av det jeg driver med!

Når det gjelder konkurranse, mener Stavå han ikke høster fra treningssenter-markedet.

– Tvert imot! Jeg tror heller jeg sørger for at vanlige treningssentre har færre støttemedlemmer, og det kan jo ikke en PT på et senter gjøre – for de kundene er jo ikke der…

Drømmen er større

For å få hele operasjonen til å gå rundt, forteller Stavå at han trenger ca. 30 betalende kunder innen hvert av segmentene PT og Online-coaching.

– Nå mangler jeg ca. 60 prosent, så det kommer i alle fall til å ta meg ett år til. Det er ikke gjort over natten!

– Litt lenger frem da, lykkelig som liten eller tenker du større?

– Større. Mye større! Håpet er at jeg om fem år er arbeidsgiver. Drømmen er å skape arbeidsplasser. Det er ett av to: Enten har jeg flere små gym her og der, eller så har jeg lagt ned de små og startet opp en svær «American Ninja Warrior»/ StrongMan-inspirert gym med en miniavdeling i hjørnet hvor de som ikke trives med å bli sett på, fortsatt kan trives.

Hva har du mest tro på selv?

– Det sistnevnte, fordi det er det jeg vil mest selv. Og vil man noe, får man det lettere til, sier Stavå.

 

annonse

Partnere

Leverandørpartnere

[l_slider]